Tartu toetab erinevaid projekte enam kui miljoni euroga

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu üheks suvelõpu visiitkaardiks on kujunenud armastusfilmide festival tARTuFF.
Tartu üheks suvelõpu visiitkaardiks on kujunenud armastusfilmide festival tARTuFF. Foto: Kalev Saar

Tartu linn eraldas tänavuste kultuuri-, spordi- ja noorsootööprojektide toetuseks ühtekokku 1,3 miljonit eurot, seda on eelmise aastaga võrreldes kuus protsenti enam.

Kultuuriprojekte toetab linn 586 850 euroga ja kokku saab linnalt toetust 72 kultuuriüritust.

«Linna rahalist tuge oleme hoo andmiseks suurendanud mitmetel festivalidel, nagu teatrifestival Draama ja armastusfilmide festival tARTuFF, samuti rahvusvahelist koostööd kavandavatel suurüritustel, nagu IDeeJazz, tänavakunstifestival Stencibility, kirjandusfestival Prima Vista, autorilaulufestival Lehesajumuusika, linnafestival Uit,» rääkis linnapea Urmas Klaas.

Lisaks juba traditsioonilistele sündmustele ja festivalidele saavad linnalt toetust mitmed uued ettevõtmised: nüüdismuusikafestival Afekt, Katusekino programm ja Vaba Lava etendusprogramm Tartus.

Aastaringse programmi väljatoomisel toetab linn Tartu Jazzklubi, väärtfilmikino Elektriteater, Genialistide klubi, Tartu kunstimaja, Eesti trükimuuseumi ja kultuurilehte Müürileht.

Tartu üha mitmepalgelisema teatrimaastiku edendamiseks eraldati toetust Emajõe suveteatrile, Tartu Uuele Teatrile ning Viljandi kultuurikolledži vilistaste rajatud Tartu etendusasutusele Must Kast.

Linn toetab tänavu 164 spordiprojekti ühtekokku 570 600 euroga. Suurenesid Tartu Ülikool / Rocki korvpallimeeskonna ning teiste esindusvõistkondade toetused ning Tartu olümpialootuste fond. Taas paneb linn õla alla 2016. aastal Tartus toimuvale ülipõnevale Auto24 ERC ralli etapile ning Tartu Maratoni Kuubiku sarjale.

Uutest spordisündmustest toimuvad tänavu Tartus Euroopa meistrivõistlused jõutõstmises, Tammeka Junior Cup ja Seiklushundi Tartu Rogaini võistlus.

Noorsootöö valdkonnas toetatakse 17 programmi- ja 20 projektitaotlust kogusummas 48 422 eurot. Suuremad toetused on planeeritud tantsuklubile MTÜ Dancin’ Machine konkursi Battle of the Est korraldamiseks ning Tartu noortevolikogule oma tegevuskava elluviimiseks.

Uute algatustena toetatakse näiteks MTÜ Vanem Õde, Vanem Vend tugiprogrammi vähemate võimalustega lastele ja MTÜ Kallistajad tegevusprogrammi erivajadustega noortele. Kuni 500-euroseid toetusi noorsootöö algatustele saab taotleda aasta ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles