Külm sunnib hädasolijad varjupaika

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu varjupaiga päevakeskuses oli eilsel pakaselisel keskpäeval end sisse seadnud kümmekond inimest, kes vaatasid telerit ja ajasid juttu. «Mis sa ikka muud nii külma ilmaga teed,» öeldi selgituseks.
Tartu varjupaiga päevakeskuses oli eilsel pakaselisel keskpäeval end sisse seadnud kümmekond inimest, kes vaatasid telerit ja ajasid juttu. «Mis sa ikka muud nii külma ilmaga teed,» öeldi selgituseks. Foto: Margus Ansu

Vana aasta lõpust üha käredamaks muutunud külma tõttu on Tartumaal üks inimene surnud. Mida käredamaks läheb pakane, seda rohkem inimesi otsib öömaja Tartus kodututele peavarju pakkuvast varjupaigast.  

Tartu Lubja tänava varjupaiga päevakeskuses vaatas eile keskpäeval kümmekond inimest telerist, kuidas sensitiivid kuritegusid lahendavad. «Hommikul käime poes või turul, siis oleme päevakeskuses, teeme endale süüa, sest kuhu selle külmaga ikka minna on,» ütles ratastooliga liikuv mees.

Teine mees märkis, et kõik varjupaigas elavad inimesed üritavad oma elule jalgu alla ajada, kuid ikka tuleb ette tagasilööke ja sinna satutakse uuesti. «Osa inimesi põgeneb vanadekodust siia,» rääkis ta. «Nüüd külmaga on rahvast juurde tulnud. Politsei toob siia neid, kes suvel elasid põõsa all.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles