Talvemuusika pakub kirkust ja rahu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali korraldaja Elke Unt ütles, et ega tal endalgi ole kõiki Tartu interpreete võimalik koos näha. «Saan neist hea ülevaate ning nii tekib uusi mõtteid, keda järgmisel talvel omavahel kokku viia,» lausus ta.
Festivali korraldaja Elke Unt ütles, et ega tal endalgi ole kõiki Tartu interpreete võimalik koos näha. «Saan neist hea ülevaate ning nii tekib uusi mõtteid, keda järgmisel talvel omavahel kokku viia,» lausus ta. Foto: Sille Annuk

Organist Elke Unt meenutab mitme aasta tagust aega, mil ta Jaani kirikus lihtsalt pilli harjutas ning inimesi muudkui vooris uksest sisse. Jaanuarikuu alguses! Sealt see talvemuusikafestivali idee sündiski.

«Just jaanuarikuus valitseb kultuurielus suur tühjus, aga inimesed tahaksid väga ka siis kontserdile tulla,» põhjendas Elke Unt festivali vajadust ning lisas, et see peab silmas nii linnakodanikke kui aastavahetuseks Tartusse sõitnud turiste.

«Siis igatsetakse mitte enam jõulumuusikat, vaid sellist kirgast ja puhast süvaklassikat,» rääkis ta. «Et on talv ja rahu. Ühesõnaga aeg, mil aasta ei ole veel päriselt käima läinud, ning et on aega mõtiskleda. Oleks vaid ka lumi maas ...»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles