Kahurid puhuvad lume jõeveest

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et tartlased saaks uuel nädalal suusasõitu nautida, tuli Tähtvere puhkepargi juhatajal Marti Viilul eile hommikul kalipso selga tõmmata ning lumekahurite veevõtuvoolik Emajõe voogudesse vedada.
Et tartlased saaks uuel nädalal suusasõitu nautida, tuli Tähtvere puhkepargi juhatajal Marti Viilul eile hommikul kalipso selga tõmmata ning lumekahurite veevõtuvoolik Emajõe voogudesse vedada. Foto: Kristjan Teedema

Pikalt miinuskraade oodanud Tähtvere puhkepargi lumekahurid said eile hommikul lõpuks ometi kunstlund tulistama hakata ning kui külm ilm püsib, saab uuel nädalal Tartus suusatada.

Tähtvere puhkepargi juhatajale Marti Viilule algas eilne hommik karastava suplusega Emajões. Kuna lumekahurite kõrgsurvepumba voolik oli vaja viia piisavalt sügavasse vette, ei jäänudki Viilul muud üle, kui tõmmata kalipso selga ning teha vajalik töö ise ära. Umbes tunnike hiljem oli Emajõe-äärne muruplats kunstlumest valge ning kohev hunnik kerkis iga tunniga aina kõrgemale.

Viilu sõnul on saabunud ilm kunstlume tootmiseks väga hea. «Öösiti lubab 9–10 miinuskraadi, mis on juba väga hea temperatuur. Torud ei hakka jäätuma ja lumi tuleb kvaliteetne,» lausus Viilu, kelle sõnul sõltub lume kvaliteet ka õhuniiskusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles