Tammeka läheb Aastalõputurniirile noore koosseisuga

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tammeka alustab homme mängudega Aastalõputurniiril.
Tartu Tammeka alustab homme mängudega Aastalõputurniiril. Foto: Margus Ansu

Homme tehakse traditsioonilisel jalgpalli Aastalõputurniiril algust meistriliiga meeskondade turniiriga. Vaid pisut enam kui kuu aega tagasi hooaja lõpetanud Tartu JK Tammeka on turniiri eel tahtmist täis, kuigi koos on tehtud vaid kolm pallitreeningut.

Tammeka peatreener Indrek Koseri sõnul on hoolealused end ka enne ühistreeningute algust individuaalselt liigutanud ning meeskonna üldseis on igati kiiduväärne, mängijad on motiveeritud ja tahtmist täis.

Küll tunnistas Koser, et Tallinnas Kalevi spordihallis toimuvale turniirile minnakse noore koosseisuga, kogenumad mängumehed eesotsas hiljuti karjääri jätkamist kinnitanud Kristjan Tiiriku ja Kaarel Kiidroniga jäävad seekord eemale.

«Seal mängitakse väiksel alal, kontakte on palju ning vigastuste oht on suur,» selgitas Koser. «Sestap jäävad kõrvale Kristjan Tiirik ning Kaarel Kiidron, kellel on natuke põlvega probleeme.» Ühtlasi tõdes Koser, et ühtki uut nägu Aastalõputurniiril koosseisus näha ei saa, küll on kaasas mõned nooremad Tammeka kasvandikud, kes seni esindusmeeskonda mahtunud ei ole.

Aastalõputurniirist üldisemalt rääkides märkis Koser, et ühelt poolt on tegemist väga huvitava formaadiga võistlusega, kuid mingeid põhjapanevaid järeldusi sellest siiski teha ei maksaks. «Samas on selle formaadi puhul tabelis tagapool olevatel meeskondadel suuremate üllatamiseks paremad võimalused,» lisas Tammeka peatreener.

Tammeka on Aastalõputurniiri korra ka ära võitnud, kui parimaks osututi viis aastat tagasi. Mullu lõpetati turniir 7. kohaga, kusjuures otse enda selja taha jäeti Nõmme Kalju, kellega peetaksegi homme algusega kell turniiri 15.40 esimene matš. Mängukava tartlasi muidugi ei soosi – nii kohtutakse kohe avapäeval lisaks Kaljule ka Sillamäe Kalevi (17.20), Tallinna FC Levadia (19.40), Tallinna FC Flora (21.00) ja Tallinna FC Infonetiga (22.00).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles