Kaklus südalinnas lõppes surmaga

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikupoolikul oli pääs Toomemäele ülikooli tagant politseilintidega tõkestatud. Uurijad tegid kuriteopaigal oma tööd.
Eile hommikupoolikul oli pääs Toomemäele ülikooli tagant politseilintidega tõkestatud. Uurijad tegid kuriteopaigal oma tööd. Foto: Kaspar Koort

Eile varahommikul ehmatas jõulupühi pidanud tartlasi teade, et otse kesklinnas Toomemäe nõlval puhkenud kakluses oli saanud surma 45-aastane mees.

Politseile teadaolevalt kaklesid kaks seltskonda Professorite allee alguses kella kuue ja seitsme vahel.

Kakluse käigus üks meestest tapeti, tema kaks kaaslast said Tartu Postimehele teadaolevalt samuti tõsiseid kehavigastusi.

Teine seltskond lahkus kakluse järel ning veel eile kella 16ks polnud prokuratuur kedagi kahtlustatavana üle kuulanud.

Kriminaalmenetlus algatati tapmist käsitleva paragrahvi alusel, kuid et esialgsetel andmetel tuli- ega külmrelvi selles kakluses ei kasutatud, siis tahtliku tapmise alla roim ei liigitu.

Uurijad tegutsesid Toomemäel ennelõunani, kuritöö piirkond oli politseilindiga eraldatud ning uudistajaid lähedale ei lubatud.

Lõuna paiku olid sündmuskohal aga kaks anonüümsust palunud meest, kes väitsid, et olid pidutsenud koos hukkunu ning kahe kehavigastusi saanud mehega. Väidetavalt läksid peolised laiali veidi enne kella kuut. Kolm kaklusesse sattunud meest olevat sättinud end koduteele.

Sündmuskohal viibinud meeste sõnul kuulus hukkunu 39MC motoklubi ridadesse.

Seda kinnitas Tartu Postimehele ka Äksi motoklubi eestvedaja ning Tartu vallavolikogu liige Meelis Pärtelpoeg, kes tundis tapetut üle kolmekümne aasta. «Ta oli superluks inimene, suu kogu aeg naeris peas,» meenutas Pärtelpoeg traagiliselt lahkunud sõpra.

Eilne tapatöö pani ilmselt paljusid meenutama 2013. aasta mai sündmusi, kui Raekoja platsist kiviviske kaugusel peksti surnuks 30-aastane mees. Tartu politseijaoskonna juhi Veiko Järva kinnitusel on Tartu kesklinn siiski turvaline piirkond, kus avalikus kohas toime pandud rasked vägivallateod on väga erandlikud.

«Enamjaolt on olnud sellistel juhtudel tegu alkoholijoobes üksteisele tuttavate inimeste omavaheliste arveteklaarimistega,» selgitas ta.

Järva lisas, et sel aastal on see teine Tartus tapmise paragrahvi alusel algatatud kriminaaluurimine.

Nimelt avastati juulikuus Kalda teel korterist torkehaavadega mehe surnukeha. Toona pidas politsei kuriteos kahtlustatavatena kinni 39-aastase naise ja 57-aastase mehe, kes olid alkoholijoobes.

Veiko Järvaga nõustus täielikult ka Tartu linnapea Urmas Klaas, kelle kinnitusel võivad tartlased tunda end rahulikult, ning pole õiglane teha eilehommikusest juhtumist järeldusi kogu kesklinna turvalisuse kohta.

Klaasi teada oli kahe seltskonna vahel tekkinud tüli juba varem ning konflikti otsustati lahendama minna nimelt kõrvalisemasse kohta, pealtnägijate silmade alt eemale.

«On äärmiselt kahetsusväärne, et konflikti ei suudetud lahendada normaalsel, inimlikul moel,» nentis linnapea Klaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles