Ahhaa avas jõuluajaks matemaatikat tutvustava näituse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksponaat uuelt matemaatikateemaliselt näituselt «Ahhaa, kuubis!»
Eksponaat uuelt matemaatikateemaliselt näituselt «Ahhaa, kuubis!» Foto: Ahhaa keskus

Alates tänasest näevad Ahhaa keskuse külastajad uhiuut matemaatikateemalist näitust «Ahhaa, kuubis!», mis viib külastajad numbrite ja arvude maailma. Näitus on osa teaduskeskuse uuenevast püsiekspositsioonist.

Väljapanekul saab kergesti selgeks, kuidas töötab Pythagorase teoreem, millised on statistika seaduspärasused, mis asi on «Ahvi korrutustabel» ja kuidas mõjutab pendli pikkus tema liikumiskiirust. Kokku on näitusel 23 eksponaati.

Keskuse juhatuse liikme Pilvi Kolgi sõnul on näituse eesmärk näidata, et matemaatika on peidus kõikjal meie ümber ja väga harva mõtleme, et praktiliselt iga meie liigutus on kirjeldav matemaatiliselt.

Kolk lisas, et uus näitus on pühade puhul ennekõike veel üheks võimaluseks külastajatele leida keskusest põnevust, uuest aastast on aga koolidel uus võimalus läbida Ahhaa majas matemaatikateemalisi õppeprogramme, rääkis ta.

Suurem ekspositsioonipinna uuendamine tuleb Ahhaas jaanuaris ja veebruaris ning kuni märtsi alguseni jäävad suletuks elusaali uksed. Sinna ehitatakse uus rõdu koos uute eksponaatidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles