Eesti toit viis tänavu Tartus õpinguid alustanud välistudengitel keele alla

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu Tartu ülikoolis õppima asunud Marie Schneider, Alina Clay ja Kerwin Jorbina võtsid vastu Tartu Postimehe väljakutse mekkida siinseid jõuluroogasid. Kolmekäigulise lõuna kõik road said viimseni söödud ning tudengitel jagus eesti toidu kohta vaid kiidusõnu.
Tänavu Tartu ülikoolis õppima asunud Marie Schneider, Alina Clay ja Kerwin Jorbina võtsid vastu Tartu Postimehe väljakutse mekkida siinseid jõuluroogasid. Kolmekäigulise lõuna kõik road said viimseni söödud ning tudengitel jagus eesti toidu kohta vaid kiidusõnu. Foto: Sille Annuk

Üle viiesajale noorele välistudengile oli tänavune aasta erakordne. Neil õnnestus asuda õppima Tartu ülikoolis, mõnel juhul kümnete lennutundide kaugusel kodust, tundmatu keele ja kultuuri keskel.

Need on noored, kes jalutavad meile tihti Tartu kesklinnas vastu, naeratavad mõnikord ebaeestlaslikult, ja kui kuuleme neid kellegagi rääkimas, võime pidada neid läbisõitvateks turistideks.

Kutsusime läinud nädalal kolm välistudengit traditsioonilist Eesti jõulusööki sööma, et teada saada, kuidas nad oma kodumaal jõule peavad ning mida arvavad meie jõulusöökidest, mille kohta on siit-sealt kindlasti veidraid jutte kuulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles