Viis aastat tööd viib õed Rio olümpiamängudele

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina (vasakul) ja Lily Luik olid detsembri keskpaigas veel kodumaal, kuid jõulude ajal on Lily õe Leilaga Keenias treenimas.
Liina (vasakul) ja Lily Luik olid detsembri keskpaigas veel kodumaal, kuid jõulude ajal on Lily õe Leilaga Keenias treenimas. Foto: Margus Ansu

Tartlastest õdedel Luikedel jääb seljataha unistuste täidemineku aasta: Liina ja Lily täitsid tuleva aasta Rio de Janeiro maratonijooksu olümpianormi. Leila aga treenib praegu Keenias ja jookseb 17. jaanuaril Houstonis maratoni, et pääseda koos õdedega olümpiale.

Augustis kergejõustiku maailmameistrivõistlustel Pekingis püstitas Liina Luik maratonis isikliku rekordi 2.39.42 ja ületas ühtlasi olümpianormi, milleks on 2.42. Lily Luik täitis normi sügisel Valencias samuti isikliku rekordiga 2.40.26.

Liina meenutas, kuidas ta jalutas treener Harry Lembergiga pärast jooksu Pekingis ning treener küsis, kas Liina on aru saanud, millega ta äsja hakkama sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles