Ehitaja Norras, vabatahtlik päästja Võnnus

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võnnu vabatahtlik päästja Ave Raja sõidab, kui vaja, punase päästeautoga sireeni huilates elukutselistele päästjatele appi. Viimati käis ta koos Võnnu teise vabatahtlikuga Aoveres metsa kustutamas. Metsatulekahju korral jääb taamal paistev Volvo enamasti garaaži, sest maastikul on teenekas GAZ-66 kindlam kaaslane.
Võnnu vabatahtlik päästja Ave Raja sõidab, kui vaja, punase päästeautoga sireeni huilates elukutselistele päästjatele appi. Viimati käis ta koos Võnnu teise vabatahtlikuga Aoveres metsa kustutamas. Metsatulekahju korral jääb taamal paistev Volvo enamasti garaaži, sest maastikul on teenekas GAZ-66 kindlam kaaslane. Foto: Sille Annuk

Mis nüüd – pilt ja pealkiri ei lähe kokku?! Kõik on õige, sest elu pakub avatud meelega inimesele palju huvitavaid võimalusi ning Võnnu vabatahtlik päästja Ave Raja võtab neist julgelt kinni. Nii kodus kui ka Norras ehitusel töötades.

Erinevalt väikestest poistest pole Ave Raja (kolmandat päeva 39) tegelikult tahtnud päästjaks saada. Tartus kasvanud ja 20 aastat tagasi oma kalli Indreku pärast Võndu elama läinud naine on olnud õmbleja ja kümme aastat Meeksi vallas postiljon, kes sõitis päevas talust tallu läbi  130 kilomeetrit. Viimased paar aastat töötab ta koos abikaasa Indrekuga Norras ehitajana.

«Mulle meeldib uusi ja huvitavaid asju teha,» põhjendas Ave Raja lihtsalt. «Alguses olin ehitusel sisetöödel, tegin viimistlust. Tänavu liikusin edasi: soojustasin maja, panin laudvoodrit ja ehitasin terrasse. Tegin esimest korda ka vundamenti, see oli väga huvitav – kui palju asju sinna läheb enne, kui betoon peale valatakse!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles