Uhiuus raamatupood Utoopia hoiab hindu madalal

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupoodi Utoopia peavad Villem Varik (vasakult), Kadri Lind ja Märten Rattasepp ehk MTÜ Puhas Leht. Sabaliputamise ja maitsva toidupala lunimisega aitab neid Volli.
Raamatupoodi Utoopia peavad Villem Varik (vasakult), Kadri Lind ja Märten Rattasepp ehk MTÜ Puhas Leht. Sabaliputamise ja maitsva toidupala lunimisega aitab neid Volli. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kirjandusmajas on hiljuti avanud uksed raamatupood Utoopia, mida peavad Märten Rattasepp, Villem Varik ja Kadri Lind ehk ühtekokku mittetulundusühing Puhas Leht. Sellise tegutsemisvormiga on võimalik raamatute hinnad hoida madalamal kui suurtes kauplustes.

Villem Varik võttis riiulist näiteks Fantaasia kirjastatud raamatu «Marslaste teine sissetung» ja rääkis, et suures raamatukaupluses maksab see üle 20 euro, kuid Utoopias 13.

Uue poe senised tööpäevad Vanemuise tänavas kirjandusmaja nendes ruumides, kus varem tegutses Soome instituudi lugemistuba, on kujunenud riiulite järkjärguliseks täitmiseks. Silma hakkasid mõnedki tühjad kohad, mis ootasid peagi saabuvat uut trükisõna. Paljud kirjastused on veel esindamata. Omaette väikese riiuli olid saanud endale Värske Rõhk koos Värske Raamatuga ja kirjastus ;paranoia.

Raamatute kõrval on müügil heliplaadid nii kodumaise muusika kui ka kirjanikusõnaga ning kunstiteosed (näiteks Liis Saare, Maari Soekovi ja Ruudu Rahumaru loomingust), millest mõnedki olid tänaseks veel lahti pakkimata. Leidub ka postkaarte ja märkmikke.

Uhiuues poes on juba toimunud ka raamatuesitlus: Heiki Vilep tutvustas oma uut teost «Villiam». Detsembri lõpuni on Utoopias kõik Hendrik Lindepuu kirjastuse raamatud tavahinnast 20 protsenti odavamad. Mika Keräneni teosed on saadaval autogrammiga.

Rattasepp ja Varik ütlesid, et täiel jõul ja praegusest rikkalikuma raamatuvalikuga hakkab Utoopia tegutsema uuel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles