Linnavalitsus ootab kandideerijaid kultuurikandjate aunimetustele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kultuurikandja 2014 tseremoonia oli tänavu veebruaris Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli Tubina saalis. Tseremoonia lavastuse idee autor ja muusikaline kujundaja oli Ardo Ran Varres (pildil eeslaval).
Tartu kultuurikandja 2014 tseremoonia oli tänavu veebruaris Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli Tubina saalis. Tseremoonia lavastuse idee autor ja muusikaline kujundaja oli Ardo Ran Varres (pildil eeslaval). Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsuse kultuuriosakond ootab 4. jaanuarini 2016 ettepanekuid, kellele anda 2015. aasta loomingulise tegevuse eest Tartu kultuurikandja aunimetus. Viieteistkümnendat korda välja jagatava aunimetusega tunnustatakse loovisikuid ja loomingulisi kooslusi, kelle tegevus sel aastal on Tartu kultuurielus eriliselt silma paistnud.

Aunimetused antakse välja järgmistes kategooriates: aasta kultuurisündmus, aasta kutseline kooslus, aasta harrastuslik kooslus, aasta teose looja või esitaja, aasta rahvakultuurikandja, aasta noor kultuurikandja, aasta kultuurikorraldaja, aasta kultuurikajastaja, aasta uustulnuk ja aasta kultuurisõbralik ettevõte.

Kandidaate võivad esitada nii eraisikud kui ka organisatsioonid piiramatul arvul. Kultuurisõbraliku ettevõtte puhul võetakse arvesse vaid kultuuriorganisatsioonide ettepanekuid.

Esildised peavad sisaldama aunimetuse kategooriat, üldandmeid kandidaadi kohta, kompaktset ülevaadet tema loomingulisest tegevusest 2015. aastal ja argumenteeritud põhjendust. Lisada tuleb ka esitaja nimi ja kontaktandmed.

Ettepanekuid kandidaatide kohta saab esitada veebis või saata e-postitsi piret.tamm@raad.tartu.ee või postiaadressile Tartu linnavalitsuse kultuuriosakond, Raekoja plats 12, 51004 Tartu.

Esitatud kandidaatide seast valib aunimetuste laureaadid selleks kokku kutsutud komisjon, mis koosneb erinevate kultuurivaldkondade tunnustatud ekspertidest ja linnavalitsuse esindajaist.

Kultuurikandjate auhinnatseremoonia toimub 2016. aasta veebruaris, mil laureaatidele antakse üle linna tänukiri, meene ja stipendium. Stipendiumit ei saa aasta kultuurisõbralik ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles