Tartu koolipered ootavad juba aastakümneid spordiväljakute remonti

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Variku koolil on küll korvpallirõngad õues olemas, kuid need näevad väsinud välja ning vajavad uuenduskuuri.
Variku koolil on küll korvpallirõngad õues olemas, kuid need näevad väsinud välja ning vajavad uuenduskuuri. Foto: Kristjan Teedema

2008. aasta suvel teatas Tartu linn, et on võtnud koolistaadionide korrastamise tõsiselt sihikule. Nüüd, 2015. aasta lõpus on paljude õppeasutuste spordiväljakud aga veel hullemas seisus kui tollal. Kõige õnnetumaks peab linn Raatuse, Variku ja Karlova kooli staadione, samuti Descartes'i ja Hansa kooli ühist spordiväljakut.

2008. aastal planeeriti näiteks kommertsgümnaasiumi ja Descartes´i lütseumi (praegu Hansa ja Descartes´i kool – KK) ühiskasutuses olevale staadionile kunstmurukattega väljakut, mitmefunktsioonilisi mänguväljakuid ning kogu territooriumi korrastamist ja valgustamist.

Karlova gümnaasiumi (praegu Karlova kool – KK) krundile plaaniti rajada kunstmurukattega pallimängustaadion ja korvpalliplatsid. Samuti sooviti ehitada uus paviljon ja staadionihoone, kus paikneksid pesemis-, spordiinventari- ja treeneriruumid. Territoorium ümbritsetaks piirdeaiaga, valgustataks ning paigaldataks videovalvesüsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles