Õitsvad jõulud: Lääne-Euroopa talv teeb meil ilma

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli botaanikaaias õuepeenardel õitsesid eile, päev enne kalendritalve algust priimulad. 
Botaanikaaias on ajast ette tõtanud veel nii mõnigi varakevadine õitseja.
Tartu ülikooli botaanikaaias õuepeenardel õitsesid eile, päev enne kalendritalve algust priimulad. Botaanikaaias on ajast ette tõtanud veel nii mõnigi varakevadine õitseja. Foto: Kristjan Teedema

Harjumusel on suur jõud: kalendri järgi algas täna  kell 6.48 talv, kuid külmast  ja lumest pole jälgegi ning Tartu ülikooli botaanikaaias on õide puhkenud varakevadised õitsejad.

«Osal priimulatel on õied küljes ja transilvaania sinililled hakkavad juba ära õitsema,» andis Tartu ülikooli botaanikaaia aednik Kristine Fenske ülevaate taimedest, mis välipeenardel eile õitsesid.

Ta jätkas loetelu teada-tuntud tublide õitsejate, eri värvi lumeroosidega, mis end praegu kuidagi tagasi ei hoia. Kalendrist ei hooli ka Briti saartelt pärit aretis kõmri lodjapuu, mis on suuresti juba ära õitsenud. Omamoodi imena Lõuna-Eesti ilmaoludes elus püsinud kõmri lodjapuu õitseaeg peaks meil olema märtsi lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles