Linnaraamatukogus avati uus kohvik

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohviku omanik Mariann Vahi teeb ka teenindaja tööd.
Kohviku omanik Mariann Vahi teeb ka teenindaja tööd. Foto: Sille Annuk

Tänasest on kõikidele lugemishuvilistele ning muidumöödujatele avatud raamatukogu uus kohvik Tort ja Trühvel. Süüa saab nii suppi, magusaid ja soolaseid küpsetisi kui ka kooke ja torte.

Oktoobri keskpaigas sai Tartu Postimees teada, et uus kohvik on tulemas, siis saime omanikuga rääkida vaid plaanidest, nüüd aga juba sellest, kas plaanid ka teoks said. Kohviku omaniku ja ühtlasi kondiitri Mariann Vahi sõnul sai kõik nii nagu plaanitud. „Minu nägemus langes mööblitootja ja sisekujundaja nägemusega täpselt kokku,“ lisas ta.

Kui alguses oli plaan kohvik avada juba novembri lõpus, siis ajapuuduse tõttu pidi avamist veidi edasi lükkama. Mingeid suuremaid takistusi ruumi muutmise käigus ette ei tulnud, lihtsalt aega jäi puudu, sest jõulude eel oli ka köögis, kus Vahi igapäevaselt töötab, palju tellimusi.

Vahi sõnul oli tunda, et nii raamatukogu töötajad kui ka külastajad ootasid uue kohviku avamist väga, sest pea aasta aega on raamatukogu pidanud hakkama saama ilma söögikohata. „Seinad on veel küll tühjad, aga vähemalt saime kohviku avatud,“ lisas ta. Omanik loodab, et peatselt täidab tühje seinu mõni näitus. Interjööri lisandub kindlasti ka ajalehtede ja ajakirjade riiul.

Esimese avamispäeva jooksul on Mariann Vahi kohanud kliente nii raamatukogu töötajate kui ka lihtsalt majast möödujate hulgast. Kuna täpselt ei osatud veel arvestada, kui palju külastajaid võiks tulla, läks supikoguse arvestamisega veidi viltu. „Kell 12 alustasime päevapakkumisega ja kell 14 oli supp juba otsas,“ selgitas Vahi.

Kindlasti tuleb kohvikule Tort ja Trühvel ka oma Facebooki lehekülg, kust saab infot päevapakkumiste ja muu menüü kohta. Praegu on suppi, saiavalikut ja maitsevõid sisaldava päevapakkumise hind 2,50 eurot.

Sööki on võimalik kaasa osta. „Kohvitopsid ja koogikarbid, kuhu tooted sisse pakkida, said ostetud alles täna hommikul,“ meenutas Vahi kiirelt lähenenud avamisaega.

Kohvikusse saab tulla esmaspäevast reedeni kell 10–18 ja laupäeval kell 11–15. Täna ja homme on Tort ja Trühvel avatud terve päeva, 23. detsembril pool päeva ning pärast jõulupühi avatakse uksed uuesti 28. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles