Eile selgus Tartumaa Aasta Noor 2015

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta Noor 2015 on Mark Gerassimov.
Aasta Noor 2015 on Mark Gerassimov. Foto: Erakogu

20. detsembri õhtul toimus Tampere majas Tartumaa noortekogu aastalõpusündmus, kus kuulutati välja Tartumaa Aasta Noor 2015 ja tunnustati ka teisi tublisid kandidaate.

Aasta noore tiitli sai žürii otsuse tulemusena 15-aastane Ülenurme noormees Mark Gerassimov, kes on silma paistnud oma tegevusega jalgpalli alal, olles nii abitreener, kohtunik kui ka eeskujulik sportlane. Kokku laekus sel aastal maakonnast rekordiliselt 17 kandidaati, tähelepanu said ka teised osalised.

Eraldi tunnustuse pälvis noorte osaluse valdkonnas Tartumaa Noortekogus ja Eesti Õpilasesinduste Liidus tegutsev tudeng Eelika Kiil. Konkursi kõige noorem osaleja oli vaid 9-aastane Laura-Inessa Tamm Haaslava vallast, kes hoolitseb igapäevaselt kohaliku noortekeskuse deegude eest.

Nominentide hulka arvas žürii ka aktiivsed noored Võnnu, Ülenurme ning Tartu vallast. Võnnu kooli 11. klassi õpilane Henry Karmiste on silma paistnud vabatahtliku organisaatori ja kultuuri edendajana. Tartu valla neiu Liia Kass tegutseb ülikooliõpingute kõrvalt igal nädalal vabatahtlikuna Tammistus ning Ülenurme Gümnaasiumi abituriendid Rasmus ja Kaimar Kübe on saatnud korda märkimisväärseid tegusid oma koolis ja kohalikus noortekeskuses.

Žürii jaoks oli parimate välja selgitamine raske, kuid lähtuti eelkõige noorte tegevuse mõjukusest maakonna tasandil ja mõeldi, kes on aasta jooksul panustanud erinevatesse ühiskondlikesse tegemistesse enim.

Tartumaa Noortekogu on maakondlik osaluskogu, mis korraldab koos maavalitsusega juba mitmendat aastat Tartumaa Aasta Noore konkurssi. Organisatsiooni aastalõpusündmus oli avatud kõigile noortele - võimalik oli osaleda haridusteemalisel koolitusel ning noortekogu üldkoosolekul.

Tartumaa Noortekogul täitub peagi 10 tegevusaastat. MTÜ-na tegutsev noorteorganisatsioon on läbi aastate viinud ellu erinevaid noorteprojekte, ka käesolev sündmus toimus Eesti Noorteühenduste Liidu rahastuse toel. Järgmise aasta prioriteediks on valitud noorte osalus formaalhariduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles