Avanes aasta tähtsaim näitus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstimaja väikeses galeriis tõmbab maalide taustal tähelepanu Per William Peterseni teos «Mister Brainwash».
Kunstimaja väikeses galeriis tõmbab maalide taustal tähelepanu Per William Peterseni teos «Mister Brainwash». Foto: Margus Ansu

Meie linna kunstielus on erilisel kohal Tartu kunstimaja aastanäitus, mis annab ülevaate siinsete kunstnike värsketest töödest. Reedel avatud väljapanekus on suurimas saalis kasvuhoone karkass, milles ripub ainult üks teos – Ago Teedema maal.

Seekordseks aastanäituseks tegi Tartu kunstnike liidu kutsel kunstimajja toodud rohkem kui kahesajast teosest valiku Tartu kõrgema kunstikooli ja Eesti kunstiakadeemia haridusega skulptor Eike Eplik. Teda aitas Nele Ambos, kellelt endalt on väljapanekus maal «Kõik lilled ma kingiksin sulle».

Kohale toodud teostest ei läinud vaatajate ette poolsada. Alguses oli Eplikul mõte kasutada kasvuhoone karkassi rohkemate tööde väljapanekuks, kuid lõpuks jäi ainult Teedema teos inimesest väravas. «Tundus, et see sobib sinna kõige paremini,» ütles Eplik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles