Ravimifirma Dimedium koondab tegevuse Tähtverre kerkivasse majja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel sai nurgakivi esimene hoone Tartu põhjapiiril Tähtvere külas arendatavas tehnopargis, kuhu plaanib kevadeks kolida veterinaarravimite, söötade ning tarvikute hulgimüügifirma Dimedium.

Ehitus Tallinna-Tartu maantee ääres Tähtvere külas on käinud kuu aega ning Mapri OÜ töö on olnud väga kiire, tunnistasid tulevase rentniku esindajad ehitajaid. Ehitaja tõdes, et ka ilmataat on hoidnud nende poolele ning seetõttu peaksid tööd valmima kenasti tähtajaks, milleks on märts 2016.

Tartusse kokku

Tänavu 14. septembril ühinesid Remedium ja Dimela ühiseks ettevõtteks Dimedium. Uus hoone saabki olema ettevõttele koduks.

Suurema osa 1240-ruutmeetrisest hoonest võtab tulevikus enda alla ladu, kuhu koondatakse kokku seni Tartu erinevais paigus, Tallinnas ja Rakveres asunud tegevus. Valmiva maja raudteepoolsel küljel hakkavad asuma ametiruumid, konverentsisaal kuni 40 inimesele, ka saun ja pullisperma ladu, mis nõuab eritingimusi.

Hoone arhitekt on Design Police Department OÜ. Maja ehitab Dimediumile valmis piirkonda arendav Cesana grupp. «Ladu ehitatakse vastavalt meie vajadustele,» kinnitas Dimediumi juhataja Sivar Irval. Ettevõte hakkab ruume arendajalt rentima.

Eesmärk on koondada kogu oma tegevus Tartusse, sõnas Irval. Ettevõtte aadressiks saab tulevikus Roheline tänav Tähtvere vallas.

Tehnopargi esimene

Dimediumi lao- ja kontorihoone on esimene maja rajatavast põllumajanduse ja metsanduse tehnopargist. Otsus hakata tehnoparki just sellesse piirkonda, kus naabruses asuvad A. Le. Coq’i ja Saku logistikakeskused, sündis kümmekond aastat tagasi, tõdes Cesana Grupi juhatuse liige Raul Jeets. Planeeringud said valmis majanduskriisi ajal, nüüd soovib ettevõte äriparki uue hingamise sisse puhuda.

Rajatav Dimediumi maja peaks andma aimu, milline see piirkond võiks tulevikus välja näha, rääkis Jeets ja lisas, et ka tulevase põllumajandusliku ja metsandusliku tehnopargi asukoht on sümboolne – otse maaülikooli külje all. Tulevikus soovib Cesana Grupp kujundada piirkonnast viisaka värava Tartu linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles