Ado Vabbe tänavune kunstipreemia jagunes kaheks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Tšernobai ja Peeter Krosmann avasid oma ühises ateljees näitusmüügi.
Nadežda Tšernobai ja Peeter Krosmann avasid oma ühises ateljees näitusmüügi. Foto: Margus Ansu

Tartu kunstimajas on üles seatud Tartu kunsti aastanäitus, mille avamisel anti üle Emajõelinna üks tähtsaimaid kunstiauhindu, Ado Vabbe nimeline preemia. Tänavu jagunes see kaheks, selle said Peeter Krosmann ja Nadežda Tšernobai sgrafiitotehnikas monumentaalse teose eest Tartu ülikooli kliinikumi äsja kapitaalselt remonditud hoones Maarjamõisas. Nordeconi maalipreemia pälvis Priit Pangsepp.

Nadežda Tšernobai ja Peeter Krosmann jagavad lisaks Vabbe preemiale ja sgrafiitotehnikas hiigelteose «Aed» («Eeden») autorlusele ka ateljeed Tartu kunstimajas (Vanemuise 26). Täna olid nad seal välja pannud oma teoste näitusmüügi, mida saab külastada ka laupäeval ja pühapäeval.

Samadel päevadel pakuvad oma teoseid kunstimaja ateljeedes ka Maret Suurmets Kuura, Anne Vasar, Pille Tammela, Mati Leppik, Imat Suumann, Enn Tegova, Tõnis Paberit, Meiu Münt, Kaie Luik, Stanislav Netšvolodov, Peeter Allik, Markus Kasemaa, Saskia Kasemaa, Piret Kullerkupp, Kaire Nurk, Albert Gulk ja Andrus Peegel.

Täna sulgusid ateljeed kell 20, laupäeval ja pühapäeval on avatud kell 12-18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles