Joobes mees püüdis ärandada soojenemiseks tööle pandud autot

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citroën.
Citroën. Foto: Toomas Huik/Postimees

Tartus püüdis täna hommikul purjus meesterahvas minema sõita võõra autoga, mis oli tänava ääres soojendamiseks käima pandud ning mille uksed olid lahti.

Lõuna prefektuuri teatel seisis täna hommikul kella 7.30 Tartus Tähe tänaval ühe maja kõrval töötava mootoriga lukustamata ustega Citroen Berlingo. Sõidukist möödus 24-aastane alkoholi tarvitanud mees, kes märkas järelevalveta masinat ning otsustas oma jalavaeva kergendada.

Ta istus autosse, võttis käsipiduri maha ning püüdis sellega minema sõita. Tänavale tagurdanuna suretas ta aga seal auto mootori välja. Seda märkas autoomanik, kes jooksis välja ja pidas roolis olija kinni. Politsei viis mehe esialgu kainenema.

Tartu ennetus- ja menetlustalituse juht Ervin Teesalu ütles, et töötava mootoriga ja lahtiste ustega sõidukit ei tohi järelevalveta jätta. See meelitab tema hinnangul kohale autovargad ja vandaalitsejad. «Nagu näha, siis ka vindised tegelased ei jäta võimalust kasutamata.»

Politsei soovitab pöörata suuremat tähelepanu oma sõiduki turvalisusele, et ennetada selle ärandamist:

·         Sõiduki juurest lahkudes veenduge, et uksed said lukustatud.

·         Parkige sõiduk võimalusel valvataval territooriumil, aiaga piiratud alal või garaažis.

·         Hoidke sõidukivõtmeid selliselt, et need ei satuks võõrastesse kätesse.

·         Olge tähelepanelik lähiümbruses toimuva osas ning kahtlasi isikuid või sõidukite kallal askeldamist nähes andke sellest politseile viivitamata teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles