Lõunakeskus rajab uue liuvälja

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähokikohtumine 7. märtsil Lõunakeskuse jääväljakul, kus Tartu Kalev Välk alistas HC Pantrid 7:2.
Jäähokikohtumine 7. märtsil Lõunakeskuse jääväljakul, kus Tartu Kalev Välk alistas HC Pantrid 7:2. Foto: Rein Murakas

Lõunakeskus kavatseb uue liuvälja rajada ning ootab selleks Tartu linna toetust. Tartu volikogu otsustaski täna, et maksab aastas toetust 165 000 eurot.

Nii suur iga-aastane toetus on kavas maksta aastatel 2017–2024 täiendava liuvälja rajamiseks ning olemasoleva siseliuvälja  ja uue liuvälja hooldamise kulude katteks. Lepingu sõlmib linn OÜga Lõuna Jää.

"Selline leping tundub mõistlik," ütles volikogule Tartu abilinnapea Tiia Teppan.

Tartu linn on toetanud Lõunakeskuse siseliuvälja aastast 2005 nelja lepingu alusel, neist viimane lõpeb 2016. aastaga ning aastane toetus viimase lepingu kohaselt OÜle Lõuna Jää on 110 000 eurot.

Volikogu selgituse kohaselt on aastast 2005 uisusport Tartus jõudsalt arenenud, juurde on tulnud nii lastest ja noortest kui täiskasvanutest harrastajaid aga ka saavutussportlasteks pürgijaid. Aktiivselt kasutavad siseliuvälja lasteaiad ja koolid. Lõunakeskuse liuvälja võimalused on täiendavate uisutamisvõimaluste pakkumiseks ammendunud, napib võimalusi uute laste treeninggruppide jaoks, samuti on raske korraldada võistlusi või esinemisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles