Koolipoiss lõi kokkurulluva kelgu mudeli

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füüsik ja leiutaja Ants Lõhmus koos pojapoja, noore leiutaja Kaur Lõhmusega karnevalipiipu puhumas. «Need on tegelikult meie kelgu jalaste prototüübid,» ütlevad nad.
Füüsik ja leiutaja Ants Lõhmus koos pojapoja, noore leiutaja Kaur Lõhmusega karnevalipiipu puhumas. «Need on tegelikult meie kelgu jalaste prototüübid,» ütlevad nad. Foto: Kristjan Teedema

Kaur Lõhmus on 11-aastane poiss, kes teab väga hästi, mida ühist on karnevalipiibul ja kelgul. Esimene on viletaoline mänguasi, mida puhudes tekib suu ette väike toru, mis pärast end ise rulli keerab. Kelk on aga – kelk!

Nende kahe ühisosa peitub selles, et just karnevalipiibu töömehhanismi silmitsemine andis Tartu Tamme kooli viienda klassi õpilasele Kaur Lõhmusele mõtte, kuidas ehitada kelk, mis trumpaks üle kõik muud kelgud.

Eelkõige aga plastist ja metallist jäigad kelgud, mis on tülikad suuruse tõttu ja võtavad palju ruumi – ükskõik kas sa oled sellega siis bussis, kooli riidehoius või kodus. Või nuputad kevadel, kuhu seda kelku suveks panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles