Algas Elva kesklinna avaliku ruumi arhitektuurivõistlus

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva asub linnasüdant korda tegema.
Elva asub linnasüdant korda tegema. Foto: Sille Annuk

Eesti arhitektide liit koostöös Elva linnavalitsusega kuulutas välja avaliku arhitektuurivõistluse, et leida ruumiline lahendus Elva linna Kesk tänavale ja seda ümbritsevale kontaktvööndile. Konkursi tulemused selguvad järgmise aasta märtsi lõpuks.

«Elva linnal on hea meel liituda nende kohalike omavalitsustega, kes sooviksid vabariigi sajandaks aastapäevaks oma linnasüdamed korda teha,» rääkis Elva linnapea Eva Kams. «Meie eesmärk on anda Elva peatänavale tagasi väärikas koht meie linnapildis ja selle läbi uus hingamine kogu kesklinna ruumile.»

«Võistlusel otsitakse ruumilist lahendust Elva linna Kesk tänava ja seda ümbritsevale kontaktvööndile. Ideekonkursil tuleb lahendada kogu võistlusala funktsionaalse ja ruumilise tervikuna, millest moodustuks Elva linna esinduspiirkond,» selgitas võistluse lähteülesande koostanud arhitekt Kalle Komissarov.

Võistluse preemiafond on 15 500 eurot, seda rahastab Elva Linnavalitsus. Korralduskulud katab riigikantselei.

Võistlus toimub EV 100 sünnipäevaprojekti «Hea avalik ruum» raames, mille tulemusel loodetakse aastaks 2020 planeerida ja ümber ehitada 15 Eesti tõmbekeskuse avalikud alad, peaväljakud või peatänavad. Projekti eestvedajad on Eesti arhitektide liit ja EV100 korraldustoimkond.

Projekt «Hea avalik ruum» tegeleb linnakeskuste korrastamisega, mis peaks olema riikliku regionaalpoliitika üks eesmärke. Projekti eesmärk on korrastada ja kujundada väikelinnade keskused neile iseloomulikuks kultuuriürituste korraldamise ja vaba aja veetmise kohaks, kus on liikumiseelis jalakäijal. Muutes linnasüdamed paremaks elukeskkonnaks, on võimalik hoogustada ettevõtlust ja vältida linnade laialivalgumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles