Ehitaja on asunud ERMi uut hoonet tellijale üle andma

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tellija on asunud ERMi uut hoonet vastu võtma.
Tellija on asunud ERMi uut hoonet vastu võtma. Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehitustööd on suures osas lõpule jõudnud ning kultuuritempli tellija Riigi Kinnisvara AS on hakanud objekti tasapisi vastu võtma.

ERMi projektidirektoril Peeter Maueril on käsil kibekiired ajad, sest kuigi mõned väiksemad tööd on jäänud veel teha, on asutud objekti jupikaupa Fund Ehituselt vastu võtma ning juba tegeletakse ka hoone kasutusoloa taotlemisega.

«Põhimahus on asjad aasta lõpuks koos, kuid kuna tegemist on niivõrd suure hoonega, ei saa me hetkel öelda mingit kindlat kuupäeva, et selleks või selleks ajaks on kõik lõplikult valmis ja ühel pool. Põhimõtteliselt on küll tegemist tavapärase ehitusobjekti lõpetamisega, kuid siin on mastaape arvestades neid lõpetustoiminguid äärmiselt palju,» selgitas Mauer.

Uue hoone ehituskvaliteediga jääb Peeter Mauer väga rahule ning teisti see ei saakski olla, kuna kolme aasta jooksul on ehitajaga parima lõpptulemuse nimel omajagu maid jagatud.

«Probleemide ilmnemisel on alati lahendused leitud. Ei taha seda veel hetkel küll väga välja öelda, sest tahaks ka viimased lõpud väga hästi kätte saada, kuid siin on tehtud ikka väga kiiduväärset tööd, müts maha ehitaja ees,» tunnustas projektidirektor.

Eesti Rahva Muuseumi avalike ja välissuhete juht Kaarel Tarand märkis omalt poolt, et ERMi selge seisukoht on see, et liigne kiirustamine pole hetkel kellegi huvides. «Pigem mingu hoone vastu võtmisega paar nädalat kauem, aga see-eest saab kõik ka korralikult vastu võetud ja kõik võimalikud puudujäägid tuvastatud, kui neid peaks olema. Konkreetne kuupäev pole sisulist tähtsust omav asi,» ütles Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles