Annelinna gümnaasium küpsetas terve Tartu linna

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Annelinna gümnaasiumi piparkoogilinn.
Tartu Annelinna gümnaasiumi piparkoogilinn. Foto: Kristjan Teedema

Ettevõtmine oli esmakordne, idee autoriks kooli kunstiringi juhendaja Kvan Kho Kim. Alguses oli tema kujutlus linnast väiksem ja ka osalemissoovi avaldasid üsna vähesed. Kui meisterdamise plaan hakkas tuure üles võtma, tahtsid aga ühistöös osaleda juba kõik klassid.

Koolis on 36 klassi, neist peaaegu kõigi teosed jõudsid ka väljapanekule, iga klass sai valida ühe Tartu linnale omase hoone. Nii valmisidki näiteks kaubamaja, Plasku, turuhoone, Vanemuise teatrimaja, Tigutorn ja tähetorn, mänguasjamuuseum, Ahhaa keskus, raeplatsi viltune maja ja loomulikult ka Annelinna gümnaasium. Need, kellele suured hooned tundusid rasked, said teha lihtsamaid elumaju. Kim lisas omalt poolt raekoja koos purskkaevuga, taustki on tema joonistatud.

Kooli direktori Hiie Asseri sõnul juhtus mõnel klassil ka äpardusi. „Mõned majad lihtsalt ei püsinud koos või söödi tegemise hoos ära,“ ütles ta. Tööõpetusruumide köögipool oli igatahes terve eelmise nädala sagimist täis ja osa piparkooke sai valmis küpsetatud ka koolisöökla ahjudes.

Kui algul plaaniti väljapanekut mõnda aega koolis hoida ja siis üheskoos ehk äragi süüa, tuli eilsel avamisel pakkumine panna see kogu linnale vaatamiseks välja. Nii ongi võimalik, loodetavasti juba selle nädala lõpus, näha laste tehtud uhket linna raeplatsi kiigemetsas.

Abilinnapea Tiia Teppani sõnul on teisigi koole kutsutud osa võtma Tartu linna piparkookidest maketi tegemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles