Kutsehariduskeskuse laadal leidus verivorste, puupinke ja palju muud

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Müügimeeskondasid oli kokku pea 25, esindatud olid mitmed kutsehariduskeskuses õpetatavad ametid. Osta sai soolast ja magusat söödavat, käsitööd nii metallist, puidust kui kangast. Lisaks võis jalga puhata õpetajate üles seatud kohvikus.

Lai koridor oli paljude huviliste tõttu muutunud üsna kitsaks, üle ruumi levis värske piparkoogi aroom ja kohapeal küpsetatavate vahvlite lõhn. Peale jõulukauba, nagu küünlad ja piparkoogid, sai osta ka näiteks käsitööjäätist, metallist vormitud roose, puidust taburette ja rahvusliku moega käekotte.

Kauba vastu oli huvi suur, kui kooli enda õpilased rohkem vaatasid ringi, siis maja töötajad ning külalised ostlesid suure rõõmuga. Eriti populaarseks ostusid verivorstid. Kolm suurt kastitäit vorste müüdi ära kümne esimese minutiga. Neid pidid õpilased minema toidutehnoloogia osakonda juurde pakkima.

Kui kaubitsemisest küllalt, võis end 20 sendi eest voodisse pikali visata või 10 sendi eest lunastada targalt lumememmelt elu suunava mõttetera. Samuti sai kõhtu täita õpetajate poolt küpsetatud ampsudega, mida nad müüsid vaid päevaks püsti pandud kohvikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles