Kolmapäev kujuneb raskeks kunstnikupalga jagamiseks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku töölaud.
Kunstniku töölaud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti kunstnike liidu ruumides Tallinnas koguneb kolmapäeval eksperdikomisjon, et valida välja viis kunstnikku, kes hakkavad eeloleval kolmel aastal saama kuupalka. Liidu asepresident Elin Kard ütles, et taotlusi on esitatud 73.

Kui palju on Tartuga seotud kunstnikke avalduse esitanute hulgas, ei ole Elin Kard üle lugenud, aga ta lisas, et neid ikka on. Eksperdikomisjoni liikmeks on arvatud nende eest hea seisma Tartu kunstnike liidu juhatuse esimees Markus Toompere ja Tartu kunstimuuseumi direktor Rael Artel. Elin Kardi hinnangul kujuneb viie palgalise kunstniku väljavalimine väga raskeks.

Nädal tagasi selgus, et palgalisi kirjanikke välja valinud eksperdikomisjoni otsusel saavad 54st taotluse esitanust aastatel 2016–2018 kirjanikupalka Maarja Kangro, Indrek Koff, Mihkel Mutt, Jürgen Rooste ja Tõnu Õnnepalu.

Nii nemad kui ka kunstnikud saavad jaanuarist 1005 eurot kuus, millest tuleb maksud maha arvata.

Kunstniku- ja kirjanikupalk on kultuuriministeeriumi teatel katseprojekt, et võimaldada tippvormis vabakutselistel kirjanikel ja kunstnikel pühenduda pikema perioodi vältel loometööle ja panustada seeläbi Eesti kultuuri arengusse. Raha palga maksmiseks eraldab kultuuriministeerium toetusena loomeliidule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles