Kutsuge demineerija! Vähimagi kahtluse korral

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidev enesetäiendus on see, mis aitab keerulistes olukordades toime tulla. Demineerijate õppeklassis kogunetakse iga uut leidu põhjalikult analüüsima. Noorematele kolleegidele tuleb Sergei Rožkovil õpetada ka levinumate lõhkekehade tööpõhimõtted.
Pidev enesetäiendus on see, mis aitab keerulistes olukordades toime tulla. Demineerijate õppeklassis kogunetakse iga uut leidu põhjalikult analüüsima. Noorematele kolleegidele tuleb Sergei Rožkovil õpetada ka levinumate lõhkekehade tööpõhimõtted. Foto: Risto Mets

Teist korda valis päästeamet aasta demineerija, kelleks sai tänavu Tartus töötav Sergei Rožkov Lõuna-Eesti pommirühmast. Tartu Postimees kohtus Rožkoviga, et uurida, kui keeruline on demineerija töö ning milline mees on ta ise.

Niisiis aasta demineerija? «Ma ei tea, mille eest,» tõdes Rožkov. Ta lisas, et tema arvates teevad kõik tööd ühtviisi hästi. Samuti ei ole keegi selles töös märgatavalt parem või halvem. «Aga uhke tunne on küll,» tunnistas ta.

Lõuna-Eesti pommirühmas peetakse Rožkovist lugu seetõttu, et ta on seda tööd teinud juba paarkümmend aastat, kuid kogemuste hankimist ja õppimist peab ta ikka väga tähtsaks. «Tavaliselt läheb inimene õhtul koju ja hakkab telerist filmi vaatama. Mina istun arvuti taha ja püüan hankida lõhkekehade kohta võimalikult palju infot,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles