Aura õnnetuste uurimine pole tulemusi toonud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore sportlase kätt vigastanud stardipukk.
Noore sportlase kätt vigastanud stardipukk. Foto: Margus Ansu

Kaks nädalat on möödas õnnetustest Aura veekeskuses, kus kaks noormeest said ujumisvõistluste ajal raske trauma. Noormeeste tervis tasapisi paraneb, õnnetuste uurimine ei käi aga nende vanemate hinnangul just eriti tempokalt.

«Hetkeseis on see, et menetlust on alustatud,» kinnitas tehnilise järelevalve ameti avalike suhete peaspetsialist Anu Võlma. Tema sõnul käisid asutuse töötajad kohapeal olukorraga tutvumas. Kas töötajad ka tuvastasid, mis võis olla ujujate sõrmi raskelt vigastanud õnnetuste põhjus, seda Võlma reedel öelda ei osanud.

Rohkem infot polnud eilseks ka Aura keskuse juhil Kairit Mattol, kes ütles, et ehkki ka veekeskus ootab vastust küsimusele, mis juhtus, võtavad ekspertiisid oma aja.

Õnnetused kahe noorujujaga juhtusid 28. ja 29. novembril Tartu veekeskuses peetud võistlustel Aura Open. 28. novembri pärastlõunal sai soojenduse ajal vettehüppel ränga sõrmevigastuse Sander Paavo (17). Järgmise päeva hommikul juhtus samasugune õnnetus Robert Roosega (19). Mõlemal noormehel jäi hüppepuki vahele vasaku käe keskmine sõrm.

Esialgse versiooni järgi nihkusid poltidega teise ja kolmanda platvormi külge kruvitud ujumisliidule kuuluvad plekist stardipakud äratõukel tagasi ja lõikasid ujujatele sõrme. Pärast esimest õnnetust võistlus korraks katkestati, vaadati plaatide kinnitused üle ja jätkati võistlust. Teise õnnetuse järel tehti sama. Alles hiljem leidis Eesti ujumisliit oma avalduses, et juba pärast esimest õnnetust tulnuks võistlus katkestada.

Sander Paavo ema Ruth Kurve ütles Tartu Postimehele, et sportlane paraneb ja tahab igal juhul ujumist jätkata. «Teeme kõik, mis saame, et tervis taastuks,» rääkis Kurve. Ühtlasi soovis ta tänada nii Ujumise spordiklubi, ujumisliitu kui ka Audentese spordikooli, kes on noort sportlast kõigiti aidanud. Võimaldanud talle visiite spordipsühholoogi juurde ja konsultatsioone taastusravi arstidega. Ujumisvõistluste korraldajad ja Aura keskus Kurve sõnul kannatanutega viimasel ajal ühendust võtnud ei ole.

Kogu juhtum näib vanematele tänini kui õudusunenägu. «Saadad lapse hommikul ujumisvõistlustele ja saad ta pärast operatsiooni kätte traumapunktist,» rääkis ta kogetust.

Paavo treeningute siht oli võetud läinud nädalavahetusel Norras Bergenis peetud Põhjamaade meistrivõistlustele, kuhu tal jäi õnnetuse tõttu sõitmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles