Galerii: Tartu kokandusguru esitles hõrku raamatut

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaheksa Tartu söögikoha omanikeringi kuuluv Joel Ostrat esitles Tasku keskuse Rahva Raamatu kaupluses oma verivärsket raamatut «Joel Ostrat & Superbandiidid».

Autori sõnul sündis 70 retsepti ning hulgaliselt lõbusaid köögilugusid sisaldav raamat mõneti olude sunnil, kuna pärast põlveoperatsiooni pidi ta kaks kuud kodusel ravil viibima. Nende kahe kuu jooksul Ostrat oma lood kirja panigi.

Lisaks Joel Ostratile on raamatusse jagunud teistegi Lõuna-Eesti tippkokkade retsepte. Seltskond kutsub end omavahel bandiitideks ning sellest tuli ka raamatu pealkiri. «Köögis tehakse ikka mingeid vigureid või visatakse kolleegidele väikseid vimkasid. Ehk siis bandiitlus selle heas mõttes,» selgitas Ostrat.

Raamatus on retsepte suupistetest gurmeeroogadeni. Ühe hõrgutise võivad kõik soovijad kasvõi kohe käepärastest komponentidest kokku vaaritada.

«Pane pann tulele, natuke võid, siis krõbe müsli, löö sinna sisse kaks muna ja kui need ära praadinud, serveeri rooga Kreeka jogurti ja värskete puuviljadega ja valmis ta ongi,» tutvustas Joel Ostrat üht lihtsat retsepti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles