Elektriteater pakub filmiga koos kolmekäigulist õhtusööki

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Elektriteater pakkus selle aasta sõbrapäeval samuti toidukino.
Tartu Elektriteater pakkus selle aasta sõbrapäeval samuti toidukino. Foto: Kristjan Teedema

Tänasest pakub elektriteater viiel õhtul kõikidele toidu- ja filmigurmaanidele võimalust nautida kaht head asja koos. Saalis kaetakse lauad valge linaga ja serveeritakse kolmekäiguline õhtusöök, samal ajal saab vaadata teost kinolinal.

Reedest teisipäevani saab toidukinos vaadata kokku viit filmi, millega kaasneb õhtusöök. Elektriteater on külalistele lubanud hubast õhkkonda, hoolikalt valitud filmiprogrammi ja sööki Krempli restorani kokkadelt. Filmivaatamise kõrvale serveeritav söök on inspireeritud filmi sisust, seega on iga linateosega erinev roogade valik.

Elektriteatri eestvedaja Andres Kautsi sõnul on toidukino mitmel pool maailmas populaarne ja nendelt on saadud ka inspiratsiooni, et teha Tartus midagi samasugust. «Soovime pakkuda ka Eesti publikule kinoelamust, mis haaraks kõiki meeli,» lisas ta.

Toidukino filmimenüüst leiab eri maailma paigust pärit värskemaid ja vanemaid teoseid. Täna linastub Ungarist pärit humoorikas kassahitt «Rebasehaldjas Liza», selle õhtu söögi märksõna on filmiga seonduvalt kirsid. Nii saab kolmekäigulise õhtusöögi ajal nautida kirsi- mozzarellasalatit, pardifileed kirsikastmega ja kirsi-kodujuustukooki kirsikastme ja šokolaadimullaga.

Toidukinoga eriti hästi käib kokku ka homme näidatav film «Tampopo». See film sobib oma sisu poolest kokku nuudlitega, sest filmis püütakse parandada ühe Jaapani restorani käekäiku. Külastajad saavad nautida riisinuudlipesasid röstitud juurviljade ja tiigerkrevettidega, piparmündi- ja ingverimaitselist nuudlisuppi ning šokolaadikooki krõbedate nuudlite ja viskikreemiga.

Nädala viimasel õhtul tuuakse vaatajate ette film Ameerika maffiakuritegudest «Chinatown», mis korraldajate hinnangul seostub eelkõige apelsinidega. Nii saab pühapäeva õhtu ära saata apelsiniroogasid süües. Filmi kõrvale pakutakse kumkvaaditortelloone röstitud tomatitega, Vana-Tallinna glasuuris forelli apelsiniheinaga ja apelsini-toorjuustukooki piparmündiga.

Töönädala esimesel päeval on kavas näidata filmi «Saja sammu teekond», mis räägib India ja Prantsuse köögi ning kultuuri kokkupuudetest. Esmaspäeva õhtusöögi märksõna on vürtsid, ning vaatajatele pakutakse filmielamuse kõrvale vürtsporgandisalatit, kanakonfiid vürtsitarretise ja võioapüreega ning musta seesami panna cotta’t vürtsika pralineega.

Toidukino lõpetab teisipäeva õhtul «Marslane». See räägib luhtaläinud Marsile minekust, kus astronaudid peavad hakkama saama kosmoselaevalt evakueerumisega. Film on seostatud eestlastele väga omase toiduga – kartulitega. Nautida saab seesamikoorikus kartulikuubikuid värvilise pestoga, ahjus röstitud bataati peedikreemiga ja kartulitrühvleid.

Kaks viiest seansist on juba välja müüdud. Pilet koos õhtusöögiga maksab 22 eurot, täpsema info toidukino kohta leiab Elektriteatri veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles