Noorsootöö parimad pälvisid tunnustuse

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Juht sai tunnustuse Tartus töötava tantsustuudio JJ-Street eestvedamise ja noortele eeskujuks olemise eest. Ta on ühtlasi Eestisse toonud levinud tänavatantsustiilid nagu hiphop, house, krump, popping, locking ja vouge.
Joel Juht sai tunnustuse Tartus töötava tantsustuudio JJ-Street eestvedamise ja noortele eeskujuks olemise eest. Ta on ühtlasi Eestisse toonud levinud tänavatantsustiilid nagu hiphop, house, krump, popping, locking ja vouge. Foto: Kristjan Teedema

Eilsel pidulikul tänuüritusel tehti teatavaks aasta noor tegija, noorsootöö tegija ning laste- ja noortesõbralik tegu. Mitmekümne kandidaadi seast pärjati seitset parimat.

Noore tegija kategoorias pälvis tunnustuse rühm Anne noortekeskuse noori, kes võitlesid koos koolikiusamise vastu. Nad korraldasid oma koolis loenguid kiusamisest, lahendasid raskeid olukordi ja juhtisid meeskonnamänge suurendamaks algklasside õpilaste ühistunnet. Kokku peeti näiteks 34 loengut.

Samuti noortest koosnev seltskond korraldas piljarditurniire. Nemad tahtsid leida omavanustele arendavat vabaajategevust. Nii peetigi koos mitmeid koosolekuid, küsiti toetust linnalt ja otsiti ka sponsoreid. «Miljardi piljardis» oli osalejaid nõnda palju, et turniirid venisid vahel ligi kaheksatunnisteks.

Kolmanda noore tegija tiitli pälvis peagi 18-aastaseks saav Anelje Aunbaum. Tema on viimase aasta jooksul olnud oma väikese lapse ja kooli kõrvalt tihedalt seotud Tähe noorteklubiga. Ta peab seal mitut ametit: on aktiivne mängujuhiks, näomaalija ja õhupalliloomade tegija.

Aasta noorsootöö tegijaid oli samuti kolm. Esimesena pälvis tiitli Joel Juht. Aastast 2006 tegutseb Tartus tema loodud tantsukool JJ-Street, kus huvilised saavad ennast mitmekülgselt arendada. Lisaks tantsusammude õpetamisele on ta andnud noortele võimaluse kaasa lüüa suurürituste korraldamises.

Teine aasta noorsootöö tegija on Elge Aas, kes töötab Anne noortekeskuses. Kümne aasta jooksul ta tegutsenud mitmel noortega seotud alal. Praegu on tal peale igapäevase noortekeskuse töö juhendaja roll fotoringis ja multimeedialaboris. Õpilasmalevates on ta ka rühmajuht.

Noorsootöö tegija tiitli pälvisid ka Tähe noorteklubi töötajad, kes tegelevad mobiilse kontaktnoorsootööga. Selle teenuse mõte on saada avalikus ruumis viibivate noortega ühendust, et kaasata neid vabatahtlikena mitmesugustele üritustele, ning juhendada rühma- või individuaaltöid.

Ainsa aasta laste- ja noortesõbraliku teo eest sai tunnustuse Tasku keskuse esindaja, turundusjuht Liiu Matikainen. Nimelt müüs keskus eelmise aasta detsembris ja selle aasta veebruaris-märtsis heategevuslikke šokolaade. Nende müügist saadud tuluga said kolm Tartu kooli osaleda kiusamisvaba kooli programmis. Sel aastal müüakse samal eesmärgil helkureid, et kiusamisvaba kooli programm võiks jõuda kõikidesse Tartu koolidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles