Härmakad tõid Lõuna-Koreast medaleid

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Koreas loodusteaduste olümpiaadil võistelnud Miina Härma Gümnaasiumi õpilased Karl Paul Parmakson (vasakult), Hannes Kuslap, Richard Luhtaru ja Kirke Joamets.
Lõuna-Koreas loodusteaduste olümpiaadil võistelnud Miina Härma Gümnaasiumi õpilased Karl Paul Parmakson (vasakult), Hannes Kuslap, Richard Luhtaru ja Kirke Joamets. Foto: Margus Ansu

Tartu Miina Härma gümnaasiumi (MHG) õpilased, kes osalesid sel nädalal Lõuna-Koreas rahvusvahelisel loodusainete olümpiaadil, said kõik kaela auväärt medali.
 

12. rahvusvaheline loodusteaduste olümpiaad peeti tänavu Lõuna-Korea Vabariigis Daegus. Võistlus, kus osales ligikaudu 250 õpilast 40 riigist, osutus Eesti võistkonnale väga edukaks: kõik õpilased teenisid medali.

Eestit esindanud võistkonna parimana toob kuldmedali koju MHG 9. klassi õpilane Richard Luhtaru. Tema koolivend Karl Paul Parmakson naaseb hõbemedaliga ning pronksmedali teenisid tihedas konkurentsis Uku Hannes Arismaa Tallinna inglise kolledžist, Kirke Joamets ja Hannes Kuslap MHGst ja Andreas Must Tallinna reaalkoolist.

Riikide arvestuses saavutas üldvõidu ülekaalukalt Taiwani esindus.

Juhendajatena saatsid Eesti õpilasi TÜ doktorandid Ott Kekišev, Andreas Valdmann ja Andres Ainelo ning Miina Härma gümnaasiumi füüsikaõpetaja Riina Murulaid.

Rahvusvahelisel loodusteaduste olümpiaadil saavad osaleda kuni viieteistaastased õpilased. Kahes teoreetilises voorus lahendatakse individuaalselt nii füüsika, keemia kui ka bioloogia valdkonna ülesandeid ning lisaks on võistkondlik eksperimentaalvoor, kus seekord uuriti kohaliku mandariinimahla omadusi.

Eesti võistkonna Tallinna võistlejad saabuvad Tallinna lennujaama reedel, 11. detsembril kell 17 Helsingist, tartlased maanduvad samal päeval kell 17.05 Tartu lennujaamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles