Uudisterohkel Piirissaare vallal ilmus oma ajaleht

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare infolehte saab lugeda ka valla kodulehelt.
Piirissaare infolehte saab lugeda ka valla kodulehelt. Foto: Piirissaare valla koduleht

Piirissaarelt tulevad uudiseid on ikka ajalehtede ja ka ETV uudistekünnist ületanud, kuid selle väikse saare väike kogukond on seni läbi ajanud oma ajaleheta. Nüüd on puudjääk kõrvaldatud, ilmunud on valla esimene infoleht.

«Oma ajaleht on identiteedi ja info küsimus,» ütles Piirissaare vallavanem Liina Miks. «Enamikul valdadest on ju oma ajaleht, Piirissaare vallal seda seni polnud.»

Eesti- ja venekeelsete tekstidega infolehe andis välja vallavalitsus. «Kõik on ise põlve otsas tehtud,» märkis vallavanem. «Mina kirjutasin, vallasekretär Maria Korotkova tõlkis jutud vene keelde. Esimesse lehte sai venekeelseid lugusid liiga palju, edaspidi avaldame eesti- ja venekeelseid lugusid pooleks.»

Infolehes vaadatakse tagasi lõppevale aastale, juttu on vallavalitsuse järgmise aasta plaanidest ning kirjas on ka selle ja järgmise kuu sünnipäevalapsed, keda on kokku 19.

Esimest infolehte prinditi 30 tükki, vallavanem viis osa tiraažist saarele vallamajja, kus soovijad võivad seda võtta. Lisaks on infoleht lugemiseks valla kodulehel.

«Kui ma oma tööd ei arvesta, siis kulus lehe tegemiseks kümme eurot, ostsin selle eest paberit,» rääkis vallavanem. «Tuttav printis lehe tasuta välja, ei küsinud tindiraha. Oleme arutanud, et valla järgmise aasta eelarvesse tuleb infolehele sada-paarsada eurot kavandada.»

Praegu pole veel otsustatud, kas Piirissaare valla infoleht hakkab ilmuma vähemalt kord poolaastas või kord kvartalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles