Fortum Tartu kärbib soojuse hinda

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortum Tartu vähendab uuest aastast soojusenergia müügihinda.
Fortum Tartu vähendab uuest aastast soojusenergia müügihinda. Foto: Margus Ansu

Tartus kaugküttel olevates hoonetes väheneb uue aasta 1. jaanuarist soojusenergia eest makstav hind veidi üle nelja protsendi.

Tartu Fortum teatas, et langetab järgmisest aastast soojusenergia megavatt-tunni (MWh) müügihinna praeguselt 53,35 eurolt 51,05 eurole.

«Et olla konkurentsivõimelisemad, oleme langetamas soojuse müügihinda, sest ka kaugküte konkureerib soojaturul teiste võimalustega,» ütles Fortum Tartu juhatuse esimees Margo Külaots.

Ülikoolilinna kõiki kaugküttel olevaid hooneid soojendav Fortum on sel aastal oma kaugküttevõrguga liitnud 78 uut klienti, mis tähendab 26-megavatist tarbimisvõimsust.

«See arv näitab, et konkurentsivõimelise hinna puhul on kaugküttega liitumise vastu huvi väga suur,» märkis Margo Külaots. Ta lisas, et Tartus on kohalikust hakkpuidust ja turbast saadav kaugküte olnud aastaid teistest peamistest võimalustest odavam.

Soojuse hinda mõjutavad kütuse hind, kaugküttevõrgu seisukord, võrku tehtud investeeringute suurus, tootmisseadmete vanus ja nende tõhusus ning samuti mängib suurt rolli tarbijate hulk.

Fortum Tartu kaugküttega on ülikoolilinnas liitunud 1573 hoonet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles