Professor tähistab juubelit lihapallide ja konverentsiga

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Sävborgi sõnul ei saa ta oma kabinetis teadustööd teha, sest seal ei teki inspiratsiooni, selleks tuleb minna Wilde restorani ühe kindla laua taha.
Daniel Sävborgi sõnul ei saa ta oma kabinetis teadustööd teha, sest seal ei teki inspiratsiooni, selleks tuleb minna Wilde restorani ühe kindla laua taha. Foto: Kristjan Teedema

Sel laupäeval tähistab oma 50. sünnipäeva Tartu ülikooli skandinavistika-  professor Daniel Sävborg – mees, kelle teadustöö on  paljus seotud üleloomulike olenditega.

Professor Sävborgi laiem uurimisvaldkond on klassikaline muinaspõhja kirjandus, muu hulgas on teda viimastel aastatel huvitanud üleloomulikud elemendid Islandi saagades.

«Üldiselt on Islandi saagad tuntud realistliku iseloomu poolest, kuid sealt on leida ka inimeste kohtumised vaimude või trollidega,» rääkis professor. «Mind huvitavadki eriliselt just need kohad saagadest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles