Tartu valib aukodanikke ja Tartu Tähe kavalere

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta alguses oli üks aukodaniku tiitli saajatest professor Peeter Tulviste.
Selle aasta alguses oli üks aukodaniku tiitli saajatest professor Peeter Tulviste. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavalitsus ootab 15. jaanuarini linlaste ja organisatsioonide ettepanekuid Tartu linna aukodanike ja Tartu Tähe kavaleride valimiseks.

Ettepanekuid aukodaniku nimetuse ja Tartu Tähe andmise kohta võivad teha nii eraisikuid kui ka organisatsioonid. Selleks tuleb saata linnavalitsusele kirjalik ettepanek koos kandidaadi elulooandmetega ning põhjendusega, miks isik võiks saada aukodanikuks või Tartu Tähe kavaleriks.

Avaldusele lisada nii esitaja kui ka kandidaadi kontaktandmed. Avalduse võib esitada tavakirjaga Tartu linnavalitsuse aadressil (Raekoda, 50089 Tartu) või e-postiga aadressil press@raad.tartu.ee.

Tartu linna aukodaniku nimetus antakse erilise auavaldusena Tartu linnale elutööna osutatud väljapaistvate teenete eest, Tartu Täht antakse Tartu linnale osutatud eriliste teenete eest. Aukodaniku tiitli ja Tartu Tähe andmise otsustab Tartu linnavolikogu.

Aukodanikele ja Tartu Tähe kavaleridele antakse tiitlid ja aumärgid pidulikult kätte 23. veebruaril Vanemuise kontserdimaja Eesti vabariigi aastapäevale pühendatud kontsertaktusel.

Eelmisel korral said Tartu aukodaniku tiitli Tartu ülikooli Eesti geenivaramu direktor Andres Metspalu, Tartu ülikooli professor Peeter Tulviste ning sporditöö organisaator Rein Kamarik. Teenetemärgi Tartu Täht pälvisid ASi Kodumaja juhatuse esimees Lembit Lump, restaureerimisprojektide juht ja Tartu kultuurielu edendaja Jüri Kulasalu ning lasteaia Helika kauaaegne õpetaja Merike Lillo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles