Tartu ülikool loobub Tamme apteegist

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamõisa polikliinikus aastaid töötanud Tamme apteek suleb aasta lõpus uksed. Uuel aastal alustab seal Apotheka apteek.
Maarjamõisa polikliinikus aastaid töötanud Tamme apteek suleb aasta lõpus uksed. Uuel aastal alustab seal Apotheka apteek. Foto: Kristjan Teedema

Maarjamõisa polikliinikus ja ka nahakliinikus vahetuvad uue aasta alguses apteegipidajad. Seni neis ravi-  asutustes tegutsenud Tartu ülikooli apteekidele pole  ruumide uued rendihinnad jõukohased.

Tartu ülikooli kliinikumi Maarjamõisa polikliinikus (Puusepa 1a) on aastaid töötanud Tartu ülikooli Tamme apteek. Raja tänaval nahakliinikus tegutseb Tartu ülikooli Kesklinna apteegi haruapteek. Mõlemas kohas lõpevad tänavu 31. detsembril senised rendilepingud ning ülikooli rohupoed lahkuvad kliinikumist.

«Me ei teinud rendikonkurssidel pakkumist, sest ei jõua uut hinda välja kanda,» ütles Tartu ülikooli kantsler Andres Liinat. «Suvel oli kliinikumil Puusepa 8 apteegiruumide rendikonkurss, hinnad olid väga kõrged, selliseid me pakkuda ei saanud. Apteegid on äriühingud, mis peavad majanduslikult jõukohaselt käituma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles