Rahvusvahelist vabatahtlike päeva tähistati Ahhaas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval korraldas teaduskeskus Ahhaa suure päästepäeva «Ahhaa, elu eest!», millest võtsid osa tuletõrjujad, kiirabi, päästekoerad, politsei ja maanteemuuseum.

Sündmus toimus rahvusvahelise vabatahtlike päeva raames ja selle eesmärk oli tutvustada ja levitada vabatahtliku päästetegevuse ideed ning jagada teadmisi lihtsatest ohutusvõtetest, vahendas Ahhaa keskuse teade.

Kohal oli päästjate värskeim tehnika, päästekoerad, lõigati lahti avariiline auto ja näidati lihtsaid, ent olulisi esmaabivõtteid. Lisaks tutvustasid oma tööd abipolitseinikud, korraldati tuleohutusalaseid ennetustegevusi väikestele ja suurtele ning korraldati ka päris gaasiplahvatus ja põleng.

Kohal olid ka päästekoerad, näidati elustamis- ja ohutusvõtteid ning külas olid abipolitseinikud. Proovida sai nii päästjate kui ka kiirabi varustust ja tehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles