Ratturikarjäärist loobunud noormees unistab saada tippkokaks

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Neemela loodab peagi Ropka koduköögist liikuda mõne tipprestorani kööki.
Kristian Neemela loodab peagi Ropka koduköögist liikuda mõne tipprestorani kööki. Foto: Kristjan Teedema

Jõgevamaa noormees pakkis 4. augustil oma seitse asja ning tuli pärast nelja aastat välismaal jalgrattaga sõitmist Prantsusmaalt tagasi Eestisse. Päev hiljem viis ta dokumendid Tartu kutsehariduskeskusse ja kandideeris koka erialale, õnnestunult.

Kokkamisarmastust Kristian Neemelal (22) lapsepõlves polnud, ta soovis saada hoopis profiratturiks. Praeguseks on ta rattatreeninguid aktiivselt teinud üksteist aastat, viimased neli Prantsusmaal ja Belgias.

Toidutegemise huvi tekkiski tal neli aastat tagasi, kui ta kolis Prantsusmaale ja hakkas ise rohkem süüa tegema. «Ma sõitsin seal ratast ja olin sportlane. Tegin laagrites ise süüa, väljas väga söömas ei käinud, vaid otsisin ise huvitavaid retsepte,» rääkis Neemela. Tollal olid tema oskused väga algelised ja ta ei eksperimenteerinud eriti, vaid luges retsepti ja tegi selle järgi, meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles