Jüri Saar: Tartu teeb ilmselt lasteaiatasu rekordi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Saar
Jüri Saar Foto: TPM

Tartu volikogu arutas läinud neljapäeval tähtsaid planeeringuid ja arutles linna tuleva aasta eelarve üle, kuid punase niidina jooksis istungist läbi tõdemus, et uuest aastast tõuseb Tartus koos alampalgaga (430 eurot) ka lasteaiakohatasu ja saavutab tõenäoliselt munitsipaallasteaedade kategoorias Eesti rekordi. Praegu on Tartus tasu suurus 58,50 eurot kuus, uuest aastast 64,50.

IRLi fraktsiooni nimel andis volinik Jaak Nigul istungi algul üle eelnõu, mille järgi tuleks lasteaiatasu suurus siduda lahti alampalgast.

«Vaatasin eelarve projekti. Lastevanematelt korjatav summa on 3,8 miljonit. Tartu kaks lisaeelarvet üle kümne miljoni,» ütles ta. «Selle järgi võiks võtta nii, et Tartus võiksid ju lapsed üldse lasteaias tasuta käia, vanematelt ei peaks midagi võtma. Kui ei teeks nii suuri lisaeelarveid, oleks kõigil parem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles