Kaagveres valmis erikooli linnak

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellist klassi ja selliseid tööriistu pole Kaagveres kunagi olnud, tõdes Maarjamaa hariduskolleegiumi direktor Maire Reest uue õppehoone poiste tööõpetusklassis. Veel ehituse järgi lõhnavas koolimajas on ka näiteks loodusainete labor, tillukesed klassid individuaalõppeks, meditsiiniõe ja psühhiaatri kabinet, videokonverentsi ruum, telerid-infotahvlid – neidki pole Kaagvere erikoolis kunagi olnud.
Sellist klassi ja selliseid tööriistu pole Kaagveres kunagi olnud, tõdes Maarjamaa hariduskolleegiumi direktor Maire Reest uue õppehoone poiste tööõpetusklassis. Veel ehituse järgi lõhnavas koolimajas on ka näiteks loodusainete labor, tillukesed klassid individuaalõppeks, meditsiiniõe ja psühhiaatri kabinet, videokonverentsi ruum, telerid-infotahvlid – neidki pole Kaagvere erikoolis kunagi olnud. Foto: Margus Ansu

Kodule, koolile ja seadustele käega löönud tüdrukuid on Kaagveres õpetatud-  kasvatatud poolsada aastat. Nüüd on täitunud mitme  haridusministri lubadused:  täna avatakse õppekompleks,  kus kõik on teisiti, alates  sisust ja lõpetades nimega.

«Sellist klassi pole meil varem olnud,» ütles Kaagvere, Tapa ja sellest õppeaastast uksed sulgenud Vastseliina erikoolist loodud Maarjamaa hariduskolleegiumi direktor Maire Reest Kaagveres valminud uue õppehoone poiste puutööklassis. Sama kordas ta seal üha uusi uksi avades ning hiljem ka mööblit ootavates rühmakodudes ja perekodus.

Kaagveres on nüüd erikooli asemel Maarjamaa hariduskolleegiumi Emajõe õppekeskus, mille uued hooned ja olme erinevad vanadest nagu öö päevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles