Kodusel sulgpalli Euroopa karikaetapil tegid ilma neiud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba (vasakul) ja Helina Rüütel.
Kristin Kuuba (vasakul) ja Helina Rüütel. Foto: Margus Ansu

Täna pärastlõunal lõppesid Annelinna spordimajas kolm päeva väldanud ägedad sulgpallilahingud, kus 12 riigi parimate seas lõid edukalt kaasa ka Tartumaa sportlased.

Tartusse noorte Euroopa karikaetapile ja noorteturniirile jõudis kohale 276 noort sportlast ehk tegemist oli igati soliidse turniiriga, tõdes peakorraldaja Mart Siliksaar. Enam kui pooled sportlased olid pärit piiri tagant. Suuremate võistkondadega reisisid kohale poolakad ja venelased. Võisteldi viies vanuserühmas.

Favoriidid ei vääratanud

Kõige tugevamas, U-19 vanuseklassis osutus meestest oodatult parimaks austerlane Wolfgang Gnedt. Talle järgnes venelane Mihhail Lavrikov, kolmandat-neljandat kohta jäid jagama tartlane Mihkel Laanes ja turniiri teise asetusega poolakas Michal Kikosicki.

Naiste üksikmängus näitasid eestlannad aga tugevat taset. Kristin Kuuba Nõost alistas finaalis poolatari Karolina Wladzinska. Neile järgnesid kolmandat-neljandat kohta jagades Sale-Liis Teesalu ja Helina Rüütel.

Meeste paarismängus eestlastel parimate sekka asja ei olnud. Naiste paarismäng kujunes aga eestlaste triumfiks. Finaalis läksid kokku kolm Nõos ja üks Tartus sulgpalli harrastavat neidu. Turniiril esimese paigutuse saanud paar Helina Rüütel ja Kristin Kuuba ning neile finaalis vastu astunud Kati-Kreet Marran ja Sale-Liis Teesalu pääsesid eelringidest edasi probleemideta.

Esimene geim kujunes tasavägiseks. Vaatamata sellele, et vastased olid tuttavad, tuli sabin sisse ja mäng oli närviline, tõdesid esimese geimi kaotanud Kristin Kuuba ja Helina Rüütel. Teises geimis võtsid hiljuti Peruus MMil käinud Kuuba ja Rüütli end kokku ning võtsid kindla võidu. Kolmas geim algas taas tasavägiselt, kuid vaatamata mitmele veale panid Rüütli ja Kuuba selleski geimis oma paremuse maksma ja Yonex Estonian Junior turniirivõit naiste paarismängus kuuluski neile.

Vead tulevad väsimusest aga ka emotsioonidest, selgitas Kuuba hiljem. Kui tuleb mitu ebaõnnestumist järjest, läheb tuju ära. Nii juhtus nendega esimeses geimis, vastastega aga teises.

Pärast Peruus Limas MMil käimist ja seal Eestile sulgpalli naispaarismängus läbi aegade parima, üheksanda koha, saavutamist tabas tüdrukuid kerge pingelangus, tõdes treener Mart Mäerand. Üle kümne aasta koos mänginud paar oskab aga üksteist hästi motiveerida ja tehniliselt täiendada, seega oli võit kodusel turniiril siiski oodatud, leidis ta.

Tähtis otsus

Kuuba ja Rüütel käivad gümnaasiumi lõpuklassis ning nüüd võtavad nad aja maha, et keskenduda õppetööle, kinnitas treener. Maikuus tuleb teha tähtis otsus, kuidas edasi, lisas ta. «Kas tõusta profitasemele või jätkata Eesti tasemel. Ja kas paaris- või üksikmängus.» Et tõusta sulgpallis tippseltskonda, tuleb treeningmahtusid tõsta pea kaks korda, märkis Mäerand. Palju tuleb käia ka välisvõistlustel, et saada rohkem kõrgel tasemel mänge.

Tartumaalaste parimad kohad kodusel turniiril U-19 vanuseklassis

Üksikmängus

N 1. Kristin Kuuba; 3. – 4. Sale-Liis Teesalu, Helina Rüütel.

M 3. Mihkel Laanes.

Paarismängus

N 1. Kristin Kuuba – Helina Rüütel.

N 2. Kati-Kreet Marran – Sale-Liis Teesalu.

Segapaarismängus

3. – 4. Mihkel Laanes, Sale-Liis Teesalu.

Allikas:tournamentsoftware.com

Eestlaste parimad kohad Yonex Estonian Junior turniiril

U-11

Tüdrukute paarismäng 1. koht Liisa Berik, Jana Seero; 2. koht Kadi Ilves, Marta Emili Teller.

Segapaarismäng 1. koht Hannes Hani, Emili Pärsim.

Poiste paarismäng 2. koht Daniel Kornejev, Oliver Kristof Sokk.

Poiste üksikmäng 2. koht Hannes Hani.

Tüdrukute üksikmäng 2. koht Marta Emili Teller; 3. koht Liisa Berik.

U-13

Tüdrukute paarismäng 2. koht Catlyn Kruus, Johanna-Violet Meier.

Poiste paarismäng 1. koht Oskar Männik, Rannar Zirk.

Segapaarismäng 2. koht Oskar Männik, Ramona Üprus; 3. koht Tauri Kilk, Catlyn Kruus.

U-15

Poiste üksikmäng 1. koht Hans Kristjan Pilve.

Poiste paarismäng 2. koht Artur Ajupov, Tauri Kilk.

Tüdrukute paarismäng 2. koht Victoria Sulbi, Elizaveta Kaminskaya (Valgevene).

Segapaarismäng 3. koht Hans Kristjan Pilve, Arina Krõlova.

U-17

Poiste üksikmäng 2. koht Matis Kaart; 3    . koht Aleksander Bazanov.

Tüdrukute üksikmäng 2. koht Hannaliina Piho; 3. koht Liisa-Lotta Tannik.

Tüdrukute paarismäng 2. koht Hannaliina Piho, Liisa-Lotta Tannik; 3. koht Karina Kapanen, Alissa Šapovalova.

Poiste paarismäng 1. koht Karl Kert, Marcus Lõo; 2. koht Matis Kaart, Arseniy Tarasov (Venemaa).

Segapaarismäng 2. koht Matis Kaart, Hannaliina Piho; 3. koht Karl Kert, Liisa-Lotta Tannik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles