Võistluskarussell viis noormaadlejad mitmele matile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoria Vesso (sinises trikoos) maadlemas.
Viktoria Vesso (sinises trikoos) maadlemas. Foto: Maria Kilk

Soomes korraldati traditsiooniline UWW kalenderplaani kuuluv maadlusturniir Arto Haavisto mälestuseks. Kaugemad osavõtjad olid USAst, kokku oli maadlejaid 11 riigist ja 27 klubist. Kohale sõitsid ka tartlased.

EMÜ SK esindaja Kaarel Maaten on raskekaalus viimastel võistlustel olnud tavaliselt konkurentsis, kuid sel korral sai ta kolmest kohtumisest punkte vaid USA maadlejalt. Südi võistluse tulemusena alistus ameeriklane punktidega 2:4, vahendas maadlustreener Voldemar Press.

Paremini ei läinud ka tema klubikaaslasel, Eesti meistril Silver Tõgenil. Arvestades võistlejate arvukust ja saadud võite oli tartlastest seekord edukaim Kalev-Englase juunior Madis Naarits viienda kohaga.

Baltimaade karikavõistlustel vabamaadluses osalesid ka soomlased ja tartlasi esindasid noored matimehd Kalev-Englas klubist. Tublim neist oli Daniel Jeremajev kergeimas kaalus kolmanda kohaga ja Artur Jermejev oli omas kaalus parima Eesti esindajana neljandal kohal.

Läinud nädalavahetusel peeti Eesti õpilaste meistrivõistlusi vabamaadluses ja sellega lõpetasid maadlejad oma koduste meistrivõistluste seeria kõikides vanuseastmetes. Tüdrukute maadluses tunnistas Viktooria Vesso (EMU SK) taas vaid seljavõite, kuigi finaalis sai ka vastane paar punkti. Luunja poiss Robin Johannes Padar oli võitja kõige kergemas kaalus.

MK Jaan sai teisegi medali ja selle võitis Markos Tadolder, kellele oli hõbemedal kinnituseks ilusale võistlushooajale. Tartu Valla SK noormees Kalmer Kukk sai omas kaalu kolmanda koha ja sama koha sai ka Kalev-Englas esindaja Kristo Keero, kes oli kevadel ka kreeka-rooma maadluses medalipoiss.

Maadlejate võistluskarusell aga jatkub, kinnitas Press.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles