Tartus peetakse arvatavalt Eesti suurimat jõululaata

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõululaat Tartu Näituste messihallis.
Jõululaat Tartu Näituste messihallis. Foto: Kristjan Teedema

Tänasest pühapäevani on Tartu Näituste messikeskuses avatud jõululaat, mis toob seitsmest riigist kokku ligi 200 kaupmeest.

Laat võtab enda alla kõik kolm Tartu messikeskuse paviljoni, kinnitasid korraldajad. Kahes hallis käib traditsiooniline jõulumüük ning kolmanda hõivab jõulumaa koos miniloomaaiaga. «Selleks, et lastele veelgi rohkem rõõmu valmistada, on tänavu võimalik uudistada lisaks ponidele, lammastele, kitsedele ja jänestele ka pehme kasukaga alpakasid,» lubas Jõululaada projektijuht Betti Murdvee ning lisas, et lapsed saavad messikeskuse väliplatsil ponidega sõita.

Loomulikult ei puudu Murdvee sõnul jõulumaalt ka jõuluvana, kellele jõulusoovid edastada ning koos pilti teha.

Laadale tuleb tänavu ligemale 200 kaupmeest Eestist, Soomest, Lätist, Leedust, Venemaalt, Ukrainast ja Poolast. Müüakse nii sööki-jooki, öko- ja mahetooteid kui ka kosmeetikat, käsitööd ja mänguasju.

Murdvee lisas, et müüjate huvi jõululaada vastu oli tänavu erakordselt suur ning nii mõnigi kaupmees pidi ruumipuuduse tõttu kõrvale jääma. Registreerumine algas juba suvel ning novembri alguseks oli suurem osa müügipindadest täis.

ASi Tartu Näitused juhataja Alo Pettai rääkis, et tänavu 19. korda toimuv jõululaat meenutab talle ürituse hiilgeaegu. Suurimad laadad peeti maha 1990ndatel ja 2000ndate alguses ning tänavune laat neile kindlasti alla ei jää, leidis ta. Pettai meenutas, et kümmekond aastat tagasi peetud laadad olid kolme päeva asemel avatud pea terve kuu.

Mullu külastas jõululaata kolme päevaga ligi 10 000 inimest. Et ka tänavu publikuarv väiksemaks ei jääks, pani näitustehall käima tasuta bussiliini Raekoja platsilt Tähtverre messikeskuse juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles