Tartu parimateks sportlaseks valiti Haugasmägi ja Beljajeva

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Haugasmägi.
Rasmus Haugasmägi. Foto: Margus Ansu

Lõppeva aasta Tartu parimaks meessportlaseks valiti veemotosportlane Rasmus Haugasmägi ja naissportlaseks vehkleja Julia Beljajeva.

Tartu linna spordiklubide ja -organisatsioonide ettepanekute põhjal valis seitsmeliikmeline komisjon spordiaasta parimad seitsmes kategoorias.

Aasta meesportlase tiitlile kandideeris 12 sportlast, üksmeelselt hääletati parimaks veemotosportlane Rasmus Haugasmägi, kes saavutas sel aastal kolmandat korda järjest maailmameistritiitli ning sai lisaks veel Euroopa meistrivõistlustelt kuldse medali.

Aasta naissportlase tiitlile kandideeris 10 sportlast, kellest enim hääli sai vehkleja Julia Beljajeva.

Aasta noorsportlase tiitli noormeeste arvestuses sai nelja kandidaadi hulgast kergejõustiklane Hans-Christian Hausenberg.

«Selles kategoorias oli parimat välja selgitada kõige keerulisem, kuna ka kõik ülejäänud kandidaadid võitsid käesoleva aasta tiitlivõistlustelt medaleid,» kommenteeris sporditeenistuse juhataja Veljo Lamp.

Aasta noorsportlane neidude arvestuses on ujuja Kertu-Ly Alnek.

Aasta võistkonna tiitli pälvis kolme kandidaadi hulgast Tartu Ülikool / Rocki korvpallimeeskond.

Aasta treeneri tiitel antakse Tartu veemotospordi eestvedajale Üllar Põvvatile.

Uue kategooriana selgitati tänavu välja ka Tartu aasta sporditegu. Selle tiitli sai JK Tammeka algatatud Sepa staadioni ühisrahastuse projekt, edestades napilt Tartu maadlusseltsi korraldatud maadluse Eesti meistrivõistlusi Lõunakeskuse liuväljal.

Tartu linnapea Urmas Klaas tänab ja õnnitleb Tartu linna spordiaasta parimaid 14. detsembril Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli Tubina saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles