Tartus võistlevad noored sulgpallitipud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil sulgpalliklubi Triiton järelkasvutiim, kes vanuse tõttu veel Yonex Estonian Junior turniirile võistlema ei pääse. Kaasa elama plaanivad nad aga tulla kõik.
Pildil sulgpalliklubi Triiton järelkasvutiim, kes vanuse tõttu veel Yonex Estonian Junior turniirile võistlema ei pääse. Kaasa elama plaanivad nad aga tulla kõik. Foto: Kristjan Teedema

Nädalalõpul sõidab pea kõikjalt Euroopast Tartusse kokku noori sulgpallureid, kellega astuvad vastamisi kohalikud tipud.

Yonex Estonian Juniori karikavõistlused on ainus Eestis peetav noorte sulgpalliturniir, mis kuulub nii Euroopa kui maailma sulgpalliliidu kalenderplaani, kinnitas võistluste üks korraldajaid, sulgpalliklubi Triiton juht Mart Siliksaar.

Tähtis võistlus meelitab siia ka hulga Euroopa tippe ning medalilootust on kahtlemata meie mängijatelgi.

Esindatud 12 riiki

Mullu esimest korda peetud turniirile tuli 300 noort sportlast ning umbes sama palju on neid ka sel aastal. Esindatud on 12 riiki, kaugemad neist on Küpros, Belgia ja Austria. Kõik naaberriigid on samuti kohal. Sulgpallilahingud lähevad lahti reede hommikul kella kümnest.

Võisteldakse viies vanuseklassis ning igaühes neist on omad lootused ka eestlastel. Eriti põnev tõotab tulla aga U19 vanuserühma võistlus, kus mängitakse ka maailma edetabeli punktide peale.

Selle vanuseklassi meestest on turniiril esimene asetus näiteks Euroopa praegusel parimal mängijal Wolfgang Gnedtil Austriast, kes maailma edetabelis hoiab 17. kohta. Teine asetus on poolakal Michal Kikosickil, Euroopa edetabeli 18ndal. Neile tahavad visalt vastu astuda kohalikud tipud Mihkel Laanes (Euroopa 48.) ja Mikk Õunmaa.

Sama vanuserühma naistest on suurimad lootused seotud Nõo sulgpallitüdrukute Kristin Kuuba ja Helina Rüütliga, kel on turniiril vastavalt esimene ja teine asetus. Maailma edetabelis asub Kuuba kõrgel, 40. kohal. Rüütel on 81. Turniiri kolmanda asetusega Sale-Liis Teesalu asub maailma reitingus 89. kohal.

Kuuba ja Rüütel mängivad maailma mõistes veelgi kõrgemal tasemel aga paarismängus, kus nad asuvad üheksandal kohal (Euroopas kolmandad). Seetõttu said nad ka turniiril esimese paigutuse. Neile tahavad kindlasti väga tugevat konkurentsi pakkuda Kati-Kreet Marran ja Sale-Liis Teesalu.

Meestest ja segapaaridest on kõige tugevamad ilmselt poolakad, kes saabuvad Emajõelinna oma parimas koosseisus. Oma sõna meespaarismängu konkurentsis panevad maksma kindlasti ka Mihkel Laanes ja Mikk Õunmaa ning segapaaride seas Sale-Liis Teesalu koos Mihkel Laanesega. Platsile astub aga palju teisigi Eesti paremaid sulgpallureid.

Nooremateski vanuseklassides on meil omad lootused ning osalevad mitme Eesti sulgpalliklubi sportlased. Osa U17 vanuserühma poisse lööb kaasa hoopis U19 vanuseklassis, lootes edetabelipunkte.

Publik on oodatud

Tartusse tulevad sportlased Siliksaare sõnutsi üsna erinevalt. Kui ukrainlased tulevad näiteks Kiievi-Tallinna liinibussiga, mis teeb vahepeatuse Tartus, siis soomlased lendavalt mugavalt kohale Helsingi-Tartu lennukiga. Poola koondis saabub oma bussiga, austerlastel ja belglastel tuleb järel käia Tallinna lennujaamas.

Sportlaste käsutuses on viis hotelli. Neid aitab umbes 40 vabatahtlikku.

Reedel on kavas alagrupimängud, laupäeval veerand- ja poolfinaalid, finaalid algavad pühapäeval kell 10. Publik on väga oodatud ning sissepääsu eest raha ei küsita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles