Algab Tartu Postimehe piparkoogivõistlus

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Postimehe piparkoogivõistlus. Pildil varasem võistlustöö «Leia suvi siit!», mille autoriteks on Katrin Küünal ja Dominique Unruh.
Tartu Postimehe piparkoogivõistlus. Pildil varasem võistlustöö «Leia suvi siit!», mille autoriteks on Katrin Küünal ja Dominique Unruh. Foto: Kristjan Teedema

Jõuluootuse aeg on kätte jõudnud ja nagu tavaks, ootab Tartu Postimees kõikidelt küpsetushuvilistelt piparkooke. Kes tahab, teeb taina ja glasuuri ise, kes tahab, ostab poest, piiranguid peale ise küpsetamise pole.

Osa saavad võtta nii kodukokad kui ka professionaalsed pagarid, töid hinnatakse eri kategooriates. Piparkooke võib meisterdada pundiga või üksi. Keelatud pole osaleda ka mitme piparkoogiga.

Osavõtjatel tuleb oma küpsetised tuua hiljemalt 21. detsembriks kell 12 Postimehe majja aadressil Gildi 1, Tartu, oleme avatud kell 9–17.  Meistriteosele tuleb kindlasti lisada tegija nimi või nimed ja telefoninumber. Kaasas võiks olla ka kiri, kust saab veidi lähemalt teada piparkoogi ja selle valmimise kohta. Näiteks, kas küpsetis on tehtud poetainast või on kõik algusest peale ise valmistatud. Kel oskust, võib jõululuuletusegi juurde kirjutada.

Foto: Eesti Leivatööstus

Piparkooke hindab Postimehe toimetuse töötajatest koosnev žürii. Punkte antakse välimuse, lõhna ja maitse eest. Parima piparkoogi autor saab auhinnaks Postimehe aastatellimuse, lisaks jagatakse veel väiksemaid eriauhindu. Kümnele kiireimale piparkoogitoojale on auhinnaks Eesti Leivatööstuse tainas ja kaht sorti glasuuri.

Parimate piparkookide pilte ja lugusid saab näha Tartu Postimehes pärast jõulupühi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles