Veeriku kool tegi parima digipöörde

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veeriku kooli digipöörde meeskond Signe Varendi (vasakult), direktor Ruth Ahven, Karin Tõevere, Reene Õigus ja Tiina Ruus.
Veeriku kooli digipöörde meeskond Signe Varendi (vasakult), direktor Ruth Ahven, Karin Tõevere, Reene Õigus ja Tiina Ruus. Foto: Kalev Saar

Tartu Veeriku kool nimetati edukaimaks digipöörde teinud kooliks.

Veeriku kool oli üks 12 Eesti koolist, kellel oli võimalus osaleda digipöörde projektis, mida viivad juba teist aastat ellu Tallinna ülikooli informaatika instituudi haridustehnoloogia keskus ning tehnoloogiaettevõte Samsung Electronics Baltics. Projekti eesmärk on toetada Eesti koolide üleminekut nutiseadmete laiapõhjalisemale kasutamisele õppetöös.

Tartu Veeriku kool arendas õppimist toetavat hindamist, viis läbi õppeainete lõiminguprojekte, mille tulemusena suurenesid õpilaste ja õpetajate digioskused ning avardus ka lapsevanemate digiteadlikkus.

«Tartu linna põhikoolide kvaliteedikokkulepe räägib muuhulgas ka virtuaalse õppekeskkonna arendamisest ja digitaalse õppematerjali laialdasemast kasutamisest õppetöös. Meil on väga hea meel, et Veeriku kool sammub digipöörde esirinnas ja selle konkursi võitis,» lausus Tartu Linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Riho Raave.

Tänavu aprillikuus valiti avaliku konkursi teel välja 12 pilootkooli, kes said võimaluse osaleda viis kuud kestvas tasuta koolitus- ja nõustamisprogrammis. Tartust osales digipöörde projektis lisaks Veeriku koolile ka Miina Härma gümnaasium.

Iga pilootkool kujundas enda visiooni digipöörde elluviimiseks kas ühe kooliastme, ainevaldkonna või õppesuuna raames. Pilootkool, kes viis muutuse digitaalse tuleviku suunas läbi kõige edukamalt, sai programmi lõppedes auhinnaks 10 000 euro väärtuses Samsungi digiseadmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles