Tartu kavandab idaringtee kolmandat etappi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihaste sild.
Ihaste sild. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus saatis volikogule eelnõu, millega küsib luba osaleda Tartu idapoolse ringtee 3. ehitusala ehitamise projektis. Loa saamisel esitatakse majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile taotlus toetuse saamiseks Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

«Eelmisel aastal valminud idaringtee teine ehitusala koos Ihaste sillaga on praeguseks väga hästi kasutusse võetud. Ööpäevas ületab uut silda umbes 9000 sõidukit. Uue lõigu valmimisel saavad ühendatud kaks riigimaanteed ning transiitliikluse osakaal teistel linna tänavatel väheneb,» kommenteeris linnapea Urmas Klaas.

Kavandatav kolmas ehitusala on 1,6 km pikk ning ühendab Lammi tänava liiklusringi Räpina maanteel asuva liiklusringiga. Kavandatav teelõik tuleb sarnane tänavu veebruaris valminud Idaringtee lõiguga – kaherealine sõidutee ja eraldiaseisev kergliiklustee.

Luunja valda suunduva Soojuse tee asukoht veidi muutub ja sinna tuleb omaette liiklussõlm, kus saavad olema ainult parempöörded ning kavandatav ringtee läheb viaduktiga üle Soojuse tee. Kergliikluse tarvis tuleb veel kaks eritasandilist teeületuse võimalust.

Taotluse rahuldamisel ja riigihangete õnnestumisel võivad tööd alata 2016. aasta kevadel. Kolmanda ehitusala valmimisel saab Tallinna-Tartu-Luhamaa maantee ühendatud Räpina maanteega.

Projekti kogumaksumus on 8 160 000 eurot, linna omaosalus 1 224 000 eurot ja taotletav toetus 6 936 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles